Suomen bahá'í-yhteisön kansalliset nettisivut.

Hartaustilaisuudet Lastentunnit
Opintopiirit Varhaisnuorten toiminta Miten meistä tuli bahá'íta?

Mitä on bahá'í?

Bahá'í-usko sai alkunsa 1800-luvun puolivälissä Persiassa. Sen perustaja Bahá'u'lláh ilmoitti olevansa Jumalan sanansaattaja tälle ajalle. Hänen työnsä oli jatkoa Abrahamin, Krishnan, Mooseksen, Zarathustran, Buddhan, Jeesuksen ja Muhammadin opetuksille. Bahá'u'lláh opetti, että ihmiskunnan kehitys on tullut siihen kauan ennustettuun vaiheeseen, jolloin sen kansojen on aika yhdistyä rauhan ja maailmanlaajuisen järjestelmän suojaan.

Bahá'íta on tällä hetkellä noin kuusi miljoonaa yhteensä yli 200 maassa. Se on kristinuskon jälkeen maantieteellisesti maailman toiseksi levinnein uskonto. Bahá'í-usko ei syntyjuuristaan huolimatta ole islamin haara kuten ei kristinuskokaan ole juutalaisuuden haara, vaikka syntyikin juutalaiseen yhteiskuntaan. Itsenäisenä maailmanuskontona bahá'í-uskolla on omat pyhät kirjoituksensa, temppelinsä sekä oma hallintonsa ja kalenterinsa. Bahá'u'lláhin kirjoituksia on käännetty yli 800 kielelle.

Bahá'í-yhteisöä voidaan kuvata ihmiskunnaksi pienoiskoossa. Yhteisöön kuuluu monipuolinen kirjo maailman ihmisiä yli 2100 heimosta ja etnisestä ryhmästä. Maailmanuskonnoista nuorimpana se erottuu muista uskonnoista useilla tavoilla. Se on kyennyt säilyttämään ykseyden jakautumatta lahkoihin ja eturyhmiin. Papistoa ei ole, vaan bahá'ít ovat järjestäytyneet kansainväliseksi yhteisöksi uudenlaisen demokraattisen järjestelmän avulla, jossa toimivat vaaleilla valitut neuvostot paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.