Rukouskokoelma

Valikoima Bahá’u’lláhin, Bábin ja ‘Abdu’l-Bahán ilmaisemia rukouksia

Lyhyt velvollisuusrukous

Lausuttavaksi kerran vuorokaudessa keskipäivällä

Todistan, oi Jumalani, että olet luonut minut tuntemaan Sinut ja palvomaan Sinua. Tunnustan tällä hetkellä oman voimattomuuteni ja Sinun mahtisi, oman köyhyyteni ja Sinun rikkautesi.

Ei ole muuta Jumalaa kuin Sinä, Apu hädässä, Itseoleva.

Bahá’u’lláh

Aamu

Sinun armostasi olen noussut tänä aamuna, oi Jumalani, ja lähtenyt kotoani täysin Sinuun turvaten ja huolenpitoosi luottaen. Lähetä siis minulle armeliaisuutesi taivaasta siunaus tyköäsi ja anna minun palata kotiin turvassa, niin kuin annoit minun varjeluksessasi lähteäkin ajatukseni lujasti Sinuun kiinnittyneinä.

Ei ole muuta Jumalaa kuin Sinä, Ainoa, Verraton, Kaikkitietävä, Kaikkiviisas.

Bahá’u’lláh

Hyveellisyys

Sano: “Oi Jumala, minun Jumalani! Kaunista pääni oikeudenmukaisuuden kruunulla ja otsani kohtuuden koristeella! Sinä totisesti olet kaikkien lahjojen ja antimien Omistaja.”

Bahá’u’lláh

Oi Jumala, opasta minua, suojele minua, tee minusta loistava lamppu ja kirkas tähti. Sinä olet Mahtava ja Voimakas.

‘Abdu’l-Bahá

Läheisyys Jumalaan

Ikuisuutesi sulotuoksuisista virroista anna minun juoda, oi Jumalani, ja olemassaolosi puun hedelmiä suo minun maistaa, oi Toivoni! Rakkautesi kristallinkirkkaista lähteistä salli minun juoda, oi Kirkkauteni, ja iankaikkisen kaitselmuksesi siimeksessä anna minun oleskella, oi Valoni! Läheisyytesi niityillä suo minun luonasi kuljeskella, oi Rakastettuni, ja armosi valtaistuimen oikealle puolen aseta minut istumaan, oi Kaivattuni! Ilosi tuoksuvista tuulahduksista anna henkäyksen käydä ylitseni, oi Päämääräni, ja todellisuutesi paratiisin korkeuksiin suo minun päästä, oi Palvontani kohde! Ykseytesi kyyhkyn sävelmiä salli minun kuunnella, oi Säteilevä, ja voimasi ja mahtisi hengellä minua vahvista, oi Huoltajani! Rakkautesi hengessä pidä minut lujana, oi Auttajani, ja mielisuosiosi polulla tee askeleni vakaiksi, oi Luojani! Kasvojesi edessä kuolemattomuutesi puutarhassa anna minun iäti oleskella, oi Sinä, joka olet armelias minua kohtaan, ja kunniasi istuimelle aseta minut, oi Sinä, joka olet omistajani! Laupeutesi taivaaseen kohota minut, oi Virvoittajani, ja johdatuksesi päiväntähden luo opasta minut, oi Sinä, joka viehätät minua! Näkymättömän henkesi ilmestysten eteen kutsu minut, oi Sinä, joka olet alkuni ja korkein toiveeni, ja salli minun palata kauneutesi tuoksun sisimmän olemuksen luo, jonka Sinä olet ilmaiseva, oi Sinä, joka olet Jumalani!

Voimallinen olet Sinä tekemään niin, kuin Sinua miellyttää. Sinä totisesti olet Kaikkein ylevin, Kaikkein kirkkain, Kaikkein korkein.

Bahá’u’lláh

Terveys

Oi Jumala, minun Jumalani! Anon Sinulta parannuksesi valtameren ja armosi Päiväntähden loisteen kautta ja Sinun nimeesi, jolla teit palvelijoistasi alamaisiasi, sekä kaikkein ylevimmän sanasi läpitunkevan voiman ja ylhäisimmän Kynäsi kyvyn kautta ja armeliaisuutesi kautta, joka on edeltänyt kaikkien taivaassa ja maan päällä olevien luomista, puhdistamaan minut anteliaisuutesi vesillä kaikista kärsimyksistä ja vaivoista sekä heikkoudesta ja voimattomuudesta.

Sinä näet, oi Herrani, Sinua rukoilevan odottavan anteliaisuutesi ovella ja sen, joka on pannut toivonsa Sinuun, tarttuvan lujasti jalomielisyytesi nuoraan. Rukoilen Sinua, että et kiellä häneltä sitä, mitä hän etsii armosi valtamerestä ja laupeutesi Päiväntähdeltä.

Voimallinen olet Sinä tekemään niin, kuin mielit. Ei ole muuta Jumalaa kuin  Sinä, Aina anteeksi antava, Kaikkein jalomielisin.

Bahá’u’lláh

Nimesi on parannukseni, oi Jumalani, ja muistamisesi lääkkeeni. Olla Sinua lähellä on toiveeni, ja rakkaus Sinuun on kumppanini. Laupeutesi minua kohtaan on parannukseni ja apuni sekä tässä että tulevassa maailmassa. Sinä totisesti olet Kaikkiantelias, Kaikkitietävä, Kaikkiviisas.

Bahá’u’lláh

Luomakunta

Ylistetty olkoon Sinun nimesi, oi Herra minun Jumalani! Todistan, että olit kätketty Aarre kietoutuneena ikimuistoiseen olevaisuuteesi ja selittämätön Mysteeri verhoutuneena omaan ydinolemukseesi. Toivoen ilmaisevasi itsesi kutsuit olevaisuuteen suuremmat ja pienemmät maailmat ja kaikkien luotujesi yläpuolelle nostit Ihmisen ja teit Hänet molempien näiden maailmojen merkiksi, oi Sinä, joka olet meidän Herramme, Kaikkein sääliväisin!

Sinä kohotit Hänet istumaan valtaistuimellasi luomakuntasi kaiken kansan edessä. Sinä teit Hänet kykeneväksi paljastamaan Sinun mysteerisi ja loistamaan innoituksesi ja ilmoituksesi valolla sekä ilmentämään Sinun nimiäsi ja ominaisuuksiasi. Hänen kauttaan Sinä koristit luomakuntasi kirjan johdatuksen, oi Sinä, joka olet itse muodostamasi maailmankaikkeuden Hallitsija!

Bahá’u’lláh

Koettelemukset

Minä anon Sinun mahtisi kautta, oi Jumalani! Älä anna minkään pahan ahdistaa minua koettelemusten aikana ja piittaamattomuuden hetkinä opasta askeleni oikeaan Sinun innoituksesi kautta. Sinä olet Jumala. Sinulla on valta tehdä  se, minkä Sinä haluat. Kukaan ei voi vastustaa tahtoasi tai tehdä tyhjäksi tarkoitustasi.

Báb

Oi Herrani! Sinä tiedät, että ihmiset ovat tuskien ja onnettomuuksien saartamia sekä vastoinkäymisten ja huolten piirittämiä. Jokainen koettelemus kohtaa ihmistä ja jokainen hirveä onnettomuus ahdistaa häntä kuin käärmeen hyökkäys.  Hänellä ei ole suojaa eikä turvapaikkaa muualla kuin Sinun suojeluksesi, turvasi, varjeluksesi ja huolenpitosi siiven alla.

Oi Sinä armelias! Oi Herrani! Tee suojeluksestasi minun panssarini, varjeluksestasi kilpeni, nöyryydestä ykseytesi ovella minun suojukseni sekä huolenpidostasi ja puolustuksestasi linnoitukseni ja asuinsijani. Suojele minua itsen ja pyyteen vihjailuilta ja varjele minua kaikilta sairauksilta, koettelemuksilta, vaikeuksilta ja tulikokeilta.

Totisesti Sinä olet Varjelija, Suojelija, Turvaaja, Tyydyttäjä, ja totisesti Sinä olet Armeliaimmista Kaikkein armeliain.

‘Abdu’l-Bahá

Lapset

Oi Jumala! Kasvata näitä lapsia. Nämä lapset ovat Sinun hedelmätarhasi taimia, Sinun niittysi kukkia, Sinun puutarhasi ruusuja. Anna sateesi langeta heidän  päälleen, suo Todellisuuden auringon paistaa rakkauttasi heille. Anna vienon tuulesi virkistää heitä, niin että he harjaantuisivat, kasvaisivat ja kehittyisivät ja puhkeaisivat loistavimpaan kauneuteen. Sinä olet Antaja. Sinä olet Säälivä.

‘Abdu’l-Bahá

Poismenneet

Oi Jumalani! Oi Sinä syntien anteeksi antaja, lahjojen jakaja, kärsimysten karkottaja!
Totisesti rukoilen Sinua suomaan synnit anteeksi niille, jotka ovat hyljänneet aineellisen asunsa ja nousseet henkiseen maailmaan.

Oi Herrani! Puhdista heidät rikkomuksista, karkota heidän murheensa ja muuta heidän pimeytensä valkeudeksi. Salli heidän astua onnen puutarhaan, puhdista heidät puhtaimmalla vedellä ja suo heidän katsella Sinun loistoasi ylväimmällä vuorella.

‘Abdu’l-Bahá

Ihmiskunta ja ihmiset

Oi Jumalani! Oi Jumalani! Totisesti rukoilen Sinua ja kynnykselläsi anon nöyrästi pyytäen, että kaikki siunauksesi laskeutuisivat näiden sielujen päälle. Valmista heidät suosiotasi ja totuuttasi varten.

Oi Herra! Yhdistä ja sido yhteen sydämet, saata kaikki sielut sopusointuun ja ilahduta mielet pyhyytesi ja ykseytesi merkeillä. Oi Herra! Tee nämä kasvot säteileviksi ykseytesi valon avulla. Vahvista palvelijoittesi kupeet valtakuntasi palveluksessa.

Oi Herra, Sinä rajattoman armon omistaja! Oi anteeksiannon ja armahduksen Herra! Anna anteeksi syntimme, armahda puutteemme ja saata meidät kääntymään laupeutesi valtakunnan puoleen rukoillen mahdin ja voiman valtakuntaa, nöyrinä pyhäkössäsi ja alistuneina Sinun todisteittesi kirkkauden edessä.

Oi Herra Jumala! Tee meistä kuin meren aaltoja, kuin puutarhan kukkia, yhdistyneitä ja sopuisia Sinun rakkautesi anteliaisuuden kautta. Oi Herra! Kevennä sydämet ykseytesi merkkien avulla ja tee koko ihmiskunnasta kuin tähtiä, jotka säteilevät valoa samasta kirkkauden korkeudesta, kuin elämän puussa kasvavia virheettömiä hedelmiä.
Totisesti Sinä olet Kaikkivaltias, Itseoleva, Antaja, Anteeksi antava, Armahtaja, Kaikkitietävä, ainoa Luoja!

‘Abdu’l-Bahá

Oi jumalallinen Kaitselmus! Tämä kokous koostuu ystävistäsi, jotka ovat kauneutesi viehättämiä ja rakkautesi tulen hehkuun sytyttämiä. Muuta nämä sielut taivaallisiksi enkeleiksi, elvytä heitä pyhän hengen henkäyksellä, suo heille kaunopuheinen kieli ja päättäväinen sydän, lahjoita heille taivaallista voimaa ja  armeliasta vastaanottavaisuutta, tee heistä ihmiskunnan ykseyden levittäjiä sekä rakkauden ja sopusoinnun edistäjiä ihmismaailmassa, niin että Totuuden auringon valo voisi karkottaa tietämättömyyden ja ennakkoluulon vaarallisen pimeyden, tämä synkkä maailma voisi valaistua, tämä aineen maailma voisi ottaa vastaan hengen maailman säteet, nämä eri värit voisivat sulautua yhdeksi väriksi ja ylistyksen sävelmä voisi kohota pyhyyden valtakuntaan.

Totisesti Sinä olet Kaikkivoipa ja Kaikkivaltias!

‘Abdu’l-Bahá

Avioliitto

Kunnia olkoon Sinulle, oi Jumalani! Totisesti tämä Sinun palvelijasi ja tämä Sinun palvelijattaresi ovat tulleet yhteen Sinun armeliaisuutesi suojaan ja ovat liittyneet yhteen suosiostasi ja jalomielisyydestäsi. Oi Herra! Auta heitä tässä Sinun maailmassasi ja Sinun valtakunnassasi ja anteliaisuudestasi ja armostasi määrää heidän osakseen kaikki hyvä. Oi Herra!  Vahvista heitä kuuliaisuudessa ja auta heitä palvelemaan Sinua. Salli heidän tulla nimesi merkeiksi Sinun maailmassasi ja varjele heitä antimillasi, jotka ovat ehtymättömiä sekä tässä että tulevassa maailmassa. Oi Herra! He anovat nöyrästi armeliaisuutesi kuningaskuntaa ja kutsuvat ainoutesi valtakuntaa. Totisesti he ovat solmineet avioliiton tottelevaisina Sinun käskyllesi. Salli heidän tulla sopusoinnun ja ykseyden merkeiksi aina ajan loppuun saakka. Totisesti Sinä olet Kaikkivoipa, Kaikkialla läsnä oleva ja Kaikkivaltias.

‘Abdu’l-Bahá