Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista

75: Minun nimessäni reväiskää rikki ne verhot…

Lähdetiedostona käytetty: Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista, 1987

Nimien kirjoitusasu on muutettu vastaamaan Kitáb-i-Íqánia (2010) ja joitakin kirjoitusvirheitä on korjattu.

Sisällys

75: Minun nimessäni reväiskää rikki ne verhot…

Minun nimessäni reväiskää rikki ne verhot, jotka ovat kohtalokkaasti sokaisseet näkönne, ja uskostanne Jumalan ykseyteen syntyneen voiman avulla hajottakaa joutavan jäljittelyn epäjumalat. Käykää sitten kaikkein armahtavaisimman mielisuosion pyhään paratiisiin. Puhdistakaa sielunne kaikesta, mikä ei ole Jumalasta, ja maistakaa levon makeutta Hänen valtaisan ja mahtavan ilmoituksensa suojassa ja Hänen ylevän ja erehtymättömän arvovaltansa siimeksessä. Älkää kietoutuko itsekkäiden pyyteittenne tiheihin verhoihin, sillä teistä joka ainoassa Minä olen täydellistänyt luomistyöni, jotta kätteni tekojen oivallisuus kokonaan ihmisille paljastuisi. Tämä merkitsee siis, että jokainen ihminen on itsenäisesti kyennyt ja on vastakin kykenevä käsittämään Jumalan, ylistetyn, kauneuden. Ellei hänelle tällaista kykyä olisi suotu, kuinka hänet voitaisiinkaan vaatia tilille laiminlyönnistänsä. Jos sinä päivänä, jona kaikki maan kansat kootaan yhteen, ihmiseltä hänen Jumalan edessä seisoessaan kysyttäisiin: ”Miksi olet kieltänyt Minun kauneuteni sivu 162 ja kääntynyt pois Minun olemuksestani?” ja jos hän tähän vastaisi sanoen: ”Koska kaikki ihmiset ovat erhettyneet, eikä ole ollut ketään, joka olisi totuuden puoleen tahtonut kääntää kasvonsa, on Minultakin heidän esimerkkiänsä seuratessani täydellisesti jäänyt näkemättä Iäisen kauneus”, niin tällainen puolustelu aivan varmasti hyljättäisiin. Sillä ainoankaan ihmisen uskosta ei määrää kukaan muu kuin hän itse.

Tämä on yksi niistä totuuksista, jotka sisältyvät ilmoitukseeni – totuus, jonka olen ilmoittanut kaikissa taivaallisissa kirjoissa ja saattanut ylevyyden kielen lausumaan ja voiman kynän muistiin merkitsemään. Tutkiskelkaa tätä hetkinen, jotta te niin sisäisin kuin ulkoisinkin silminenne voisitte havaita jumalallisen viisauden syvällisyydet ja löytää ne taivaallisen tiedon jalokivet, jotka Minä selkeällä ja painokkaalla kielellä olen tässä ylevässä ja turmeltumattomassa muistiossa ilmoittanut, jottette eksyisi kauas kaikkein korkeimmasta valtaistuimesta, puusta, jonka tuolle puolen ei ole pääsyä, ikuisen voiman ja kirkkauden tyyssijasta.

Jumalan merkit säteilevät selvinä ja kirkkaina kuin aurinko Hänen luotujensa tekojen joukosta. Mikä Hänestä syntyy, on erillään ja aina ihmisten keksinnöistä erottuva. Hänen tietonsa lähteestä ovat nousseet lukemattomat oppineisuuden ja viisauden auringot ja Hänen kynänsä paratiisista on kaikkein armahtavaisimman henkäys alati puhaltunut ihmisten sivu 163 sieluihin ja sydämiin. Onnelliset ovat ne, jotka ovat tämän totuuden havainneet.