Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista

69: Muistele, miten Ashrafin äiti käyttäytyi…

Lähdetiedostona käytetty: Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista, 1987

Nimien kirjoitusasu on muutettu vastaamaan Kitáb-i-Íqánia (2010) ja joitakin kirjoitusvirheitä on korjattu.

Sisällys

69: Muistele, miten Ashrafin äiti käyttäytyi…

Muistele, miten Ashrafin äiti käyttäytyi, kun hänen poikansa antoi henkensä Zán1 maassa. Epäilemättä tämä on nyt totuuden valtaistuimella Hänen läheisyydessänsä, joka on kaikkein voimallisin, kaikkivaltias.

Kun uskottomat täysin väärämielisesti päättivät hänet surmata, he haetuttivat hänen äitinsä, jotta tämä nuhtelisi häntä ja taivuttaisi hänet kieltämään uskonsa ja seuraamaan niiden jälkiä, jotka ovat hyljänneet Jumalan, kaikkien maailmoiden herran totuuden.

Tuskin hän oli nähnyt poikansa kasvot, kun hän jo lausui tälle sanoja, jotka saivat Jumalaa rakastavien ja yksinpä korkeuden joukonkin sydämet surusta vaikeroimaan ja kipeästi ahdistumaan. Totisesti, Herrasi tietää, mitä Minun kieleni kertoo. Itse Hän todistaa oikeiksi Minun sanani.

Ja hän puhui pojallensa näin sanoen: ”Poikani, oma poikani! Älä epäröi uhrautumasta Herrasi polulla. Varo pettämästä uskoasi Häneen, jonka kasvojen edessä ovat palvoen kumartaneet kaikki, jotka ovat taivaissa, ja kaikki, jotka ovat maan päällä. Käy suoraan edespäin, oi poikani, ja pysy lujana Herran, sinun Jumalasi polulla. Riennä astumaan Hänen läheisyyteensä, sivu 154 joka on kaikkien maailmoiden rakastettu.”

Levätkööt hänen päällään Minun siunaukseni ja armoni, Minun ylistykseni ja kirkkauteni. Minä olen itse hyvittävä hänen poikansa menetyksen – pojan, joka nyt asustaa Minun majesteettiuteni ja kirkkauteni pyhätössä ja jonka kasvoista säteilevä valo kietoo loisteeseensa taivaan neidot pyhissä kammioissansa ja heidän lisäkseen paratiisin asukkaat sekä pyhyyden kaupunkien asujat. Jos ken näitä kasvoja katselisi, hän huudahtaisi: ”Katso, tämä totisesti on jalo enkeli.”

1 Zanján.