Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista

67: Tässä ilmoituksessa on ilmaantunut…

Lähdetiedostona käytetty: Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista, 1987

Nimien kirjoitusasu on muutettu vastaamaan Kitáb-i-Íqánia (2010) ja joitakin kirjoitusvirheitä on korjattu.

Sisällys

67: Tässä ilmoituksessa on ilmaantunut…

sivu 149Tässä ilmoituksessa on ilmaantunut, mikä ei ole ilmaantunut koskaan aikaisemmin. Mitä tulee uskottomiin, jotka ovat nähneet, mitä on ilmaistu, he kuiskivat ja sanovat: ”Tämä on totisesti noita, joka on sepittänyt valheen Jumalaa vastaan.” He ovat todellakin hyljätty kansa.

Kerro kansakunnille, oi Ikiaikaisen kynä, mitä tapahtui 'Iráqissa. Kerro heille lähettiläästä, jonka tuon maan jumaluusoppineitten joukkokunta valitsi edustajanansa Meidät tapaamaan ja joka eteemme käytyään esitti Meille eri tieteitä koskevia kysymyksiä ja jolle Me luontaisen tietomme pohjalta vastasimme. Herrasi on totisesti kaiken näkymättömän tuntija. ”Me todistamme”, hän sanoi, ”ettei omaamasi tiedon kanssa kenkään voi kilpailla. Sellainen tieto ei kuitenkaan riitä todistukseksi siitä ylevästä asemasta, jonka kansa katsoo sinulla olevan. Jos siis puhut totta, esitä jotain sellaista, jota maailman kansat eivät yhdistetyinkään voimin kykene esittämään.” Näin oli vääjäämättömästi säädetty Herrasi, kaikkein kirkkaimman, rakastavan läsnäolon kartanossa.

”Siispä katso! Mitä näet?” Hän mykistyi täysin. Ja kun hän jälleen tointui, hän sanoi: ”Minä totisesti uskon Jumalaan, kaikkein kirkkaimpaan, ylistetyimpään.” ”Mene noiden ihmisten luokse ja sano heille: 'Pyytäkää, mitä ikänänne mielitte. Voimallinen on Hän tekemään, mitä Hän tahtoo. Ei kerrassa mikään, olipa se mennyttä tahi tulevaa, voi tehdä tyhjäksi Hänen tahtoansa.' Sano: 'Oi te jumaluusoppineitten joukkokunta! Valitkaa, mitä tahansa haluatte, ja pyytäkää sivu 150 Herraanne, armon Jumalaa, se teille ilmaisemaan. Jos Hän yliherruudessansa täyttää teidän toiveenne, niin uskokaa Häneen älkääkä olko niitä, jotka Hänen totuutensa kieltävät.'” ”Ymmärryksen aamunkoi on nyt valjennut”, hän sanoi, ” ja kaikkein armahtavaisimman todistus on täyttynyt.” Hän nousi ja Jumalan, kaikkein kirkkaimman, rakastetuimman käskystä palasi niiden tykö, jotka olivat hänet lähettäneet.

Päivät kuluivat, eikä häntä kuulunut takaisin luoksemme. Vihdoin saapui toinen lähettiläs, joka ilmoitti Meille, että nuo ihmiset olivat jättäneet sikseen alkuperäisen aikomuksensa. He totisesti ovat halveksittavaa joukkoa. Tämä siis tapahtui 'Iráqissa, ja siitä, mitä ilmoitan, olen itse todistajana. Tieto tästä tapahtumasta levisi laajalti, mutta kukaan ei näyttänyt käsittävän sen merkitystä. Siten Me sen säädimme. Kunpa vain te tämän tietäisitte!

Kautta oman itseni! Jokainen, joka menneinä aikoina on pyytänyt meitä esittämään Jumalan merkit, on, niin pian kuin ne hänelle ilmaistiin, kieltänyt Jumalan totuuden. Kansa on kuitenkin suurelta osalta ollut piittaamatonta. Ne, joiden silmiä ymmärryksen valo on valaissut, tuntevat kaikkein armahtavaisimman sulotuoksun ja ottavat riemuisasti vastaan Hänen totuutensa. Nämä ovat niitä, jotka ovat todella vilpittömiä.