Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista

62: Muistele Minun murheitani, Minun…

Lähdetiedostona käytetty: Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista, 1987

Nimien kirjoitusasu on muutettu vastaamaan Kitáb-i-Íqánia (2010) ja joitakin kirjoitusvirheitä on korjattu.

Sisällys

62: Muistele Minun murheitani, Minun…

sivu 137Muistele Minun murheitani, Minun huoliani ja surujani, Minun kärsimyksiäni ja koettelemuksiani, pakkosiirtolaisuuttani, kyyneleitä, joita olen vuodattanut, tuskani katkeruutta ja nykyistä vankeuttani tässä kaukaisessa maassa. Jumala on todistajani, oi Mustafá. Jos sinulle vain voitaisiin kertoa, mikä on kohdannut ikiaikaista kauneutta, sinä pakenisit erämaahan ja itkisit katkerasti. Surussasi takoisit päätäsi ja huutaisit kuin käärmeen pistämänä. Ole kiitollinen Jumalalle siitä, että olemme kieltäytynyt sinulle paljastamasta niiden tutkimattomien säädösten salaisuuksia, jotka Meille on alas lähetetty Herran, kaikkein voimallisimman, kaikkivaltiaan tahdon taivaasta.

Jumalan vanhurskauden kautta! Joka aamu vuoteelta noustessani Minä tapasin lukemattomien kärsimysten joukot oveltani, ja katso, joka ilta vuoteeseen käydessäni raateli sydäntäni tuska siitä, mitä se vihamiestensä viekkaan julmuuden johdosta oli joutunut kestämään. Joka ainoaan leipäpalaseen, jonka ikiaikainen kauneus murtaa, sisältyy uuden kärsimyksen uhkaa, ja joka ainoaan pisaraan, jonka Hän juo, sekoittuu mitä tuskaisimpien koettelemusten karvautta. Hänen jokaisen askelensa edellä kulkee ennalta arvaamattomien onnettomuuksien armeija, kun taas Hänen takanaan seuraavat kiduttavien murheitten legioonat.

Tällainen on Minun ahdinkoni, jospa vain sitä sydämessäsi pohtisit. Älköön sielusi kuitenkaan olko murheinen siitä, mitä Jumala on päällemme vuodattanut. sivu 138. Sulauta tahtosi Hänen mielisuosioonsa, sillä milloinkaan Me emme ole tavoitellut muuta kuin Hänen tahtoansa ja olemme kiitollisena ottanut vastaan Hänen jokaisen väistämättömän säädöksensä. Olkoon sydämesi malttavainen, äläkä ole peljästyksissäsi. Älä seuraa niiden teitä, jotka ovat syvän kiihtymyksen vallassa.