Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista

57: Kun olet poistunut läsnäoloni kartanosta…

Lähdetiedostona käytetty: Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista, 1987

Nimien kirjoitusasu on muutettu vastaamaan Kitáb-i-Íqánia (2010) ja joitakin kirjoitusvirheitä on korjattu.

Sisällys

57: Kun olet poistunut läsnäoloni kartanosta…

sivu 129Kun olet poistunut läsnäoloni kartanosta, oi Muhammad, suuntaa askelesi kohden huonettani1 ja vieraile siellä Herrasi puolesta. Sen ovelle saapuessasi seisahda ja sano: Minne on ikiaikainen kauneus mennyt, oi Jumalan ylhäisin huone, hän, jonka tähden Jumala on tehnyt sinusta kunnioittavan maailman palvonnan kohteen ja julistanut sinut muistelonsa merkiksi kaikille, jotka ovat taivaissa ja maan päällä? Oi noita menneitä päiviä, joina sinut, Jumalan huone, tehtiin Hänen astinlaudaksensa, päiviä, joina kaikkein armahtavaisimman sävelten lakkaamaton vuo sinusta pulppusi! Kuinka on käynyt jalokivesi, jonka kirkkaus on valaissut koko luomakunnan? Mihin ovat kadonneet päivät, joina Hän, ikiaikainen kuningas, teki sinusta kirkkautensa valtaistuimen, päivät, joina Hän valitsi yksin sinut olemaan pelastuksen valona maan ja taivaan välissä ja antoi sinun aamunsarasteessa ja illan suussa levittää kaikkein kirkkaimman sulotuoksuja?

Missä, oi Jumalan huone, on majesteettiutesi ja valtasi aurinko, joka kietoi sinut läsnäolonsa kirkkauteen? Missä on Hän, joka on Herrasi, rajoittamattoman, laupeitten armolahjojen päivänkoi, Hän, joka perusti valtaistuimensa sinun muuriesi sisäpuolelle? Mikä, oi Jumalan valtakatos, on muuttanut muotosi ja pannut tukipylvääsi järkkymään? Mikä olisi saattanut sulkea ovesi niiden kasvojen edessä, jotka kiihkeästi sinua etsivät? Mikä on sinut näin autioittanut? Olisiko sivu 130 sinulle kenties kerrottu, että maailman rakastettu on vihollistensa miekkojen ahdistamana? Siunatkoon Herra sinut sekä uskollisuutesi Häntä kohtaan, sillä sinä olet ollut Hänen kumppaninsa kaikissa Hänen murheissansa ja kärsimyksissänsä.

Todistan, että sinä olet Hänen ylimaallisen kirkkautensa näyttämö, Hänen kaikkein pyhin tyyssijansa. Sinusta on kohonnut kaikkein kirkkaimman henkäys, joka on puhaltunut kaikkien luotujen ylle ja täyttänyt riemulla paratiisin kartanoissa asuvien vanhurskasten poven. Korkeuden joukot ja Jumalan nimien kaupunkien asukkaat itkevät sinun tähtesi ja vaikeroivat sitä, mikä sinua on kohdannut.

Vieläkin sinä olet Kaikkivaltiaan nimien ja ominaisuuksien vertauskuva, paikka, jota kohden maan ja taivaan Herran silmät ovat kääntyneet. Siellä sinulle on tapahtunut se, mitä tapahtui arkille, johon Jumalan turvanvakuutus oli sijoitettu. Hyvin on sen, joka ymmärtää näiden sanojen merkityksen ja tajuaa Hänen tarkoituksensa, joka on koko luomakunnan Herra.

Onnellisia ovat ne, jotka sinussa tuntevat armahtavaisen suloiset tuoksut, jotka tunnustavat ylevyytesi ja varjelevat pyhyyttäsi sekä kaikkina aikoina kunnioittavat asemaasi. Me rukoilemme Kaikkivaltiasta suomaan, että niiden silmät avautuisivat, jotka ovat sinusta pois kääntyneet eivätkä ole sinun arvoasi käsittäneet, jotta he todella tuntisivat sinut sekä Hänet, joka on sinut totuuden voimalla korkealle korottanut. Sokeita ovat he totisesti sinun suhteesi ja täysin sivu 131 sinusta tietämättömiä tänä päivänä. Herrasi on totisesti armollinen, anteeksi antava.

Todistan, että Jumala on sinun kauttasi koetellut palvelijoittensa sydämet. Siunattu olkoon se ihminen, joka suuntaa askelensa sinua kohden ja sinussa vierailee. Mutta voi sitä, joka kieltää sinun oikeutesi, kääntyy pois sinusta, halventaa nimeäsi ja loukkaa pyhyyttäsi.

Älä murehdi, oi Jumalan huone, vaikka uskottomat repisivätkin rikki pyhyytesi verhon. Luomakunnan maailmassa Jumala on sinut muistelonsa jalokivellä kaunistanut. Sellaista korua ei kukaan voi milloinkaan häväistä. Sinun puoleesi ovat Herrasi silmät kaikissa oloissa kääntyneet. Hän on totisesti kuuleva kaikkien niiden rukoukset, jotka sinussa vierailevat, jotka sinua kiertävät ja sinun nimessäsi Häntä kutsuvat. Hän totisesti on anteeksi antava, kaikkein armahtavaisin.

Minä rukoilen Sinua, oi Jumalani, tämän huoneen kautta, joka ollessaan erossa Sinusta on kokenut ankaran muutoksen, joka vaikeroi etäisyyttänsä Sinusta ja murehtii Sinun koettelemuksiasi, antamaan anteeksi minulle ja minun vanhemmilleni niin kuin myös sukulaisilleni ja niille veljilleni, jotka ovat Sinuun uskoneet. Suo, että kaikki tarpeeni tulevat tyydytetyiksi Sinun anteliaisuutesi kautta, oi Sinä, joka olet nimien kuningas. Sinä olet anteliaista kaikkein anteliain, kaikkien maailmoiden herra.

1 Bahá'u'lláhin talo Baghdádissa.