Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista

46: Vankeuteni taakkaa Minä en murehdi…

Lähdetiedostona käytetty: Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista, 1987

Nimien kirjoitusasu on muutettu vastaamaan Kitáb-i-Íqánia (2010) ja joitakin kirjoitusvirheitä on korjattu.

Sisällys

46: Vankeuteni taakkaa Minä en murehdi…

Vankeuteni taakkaa Minä en murehdi. Myöskään en sure alennustilaani enkä niitä koettelemuksia, joita olen vihollisteni käsissä saanut kestää. Kautta elämäni! Ne ovat Minun sivu 117 kunniani – kunnia, jolla Jumala on oman olemuksensa kaunistanut. Jospa vain tekin sen tietäisitte!

Häpeä, jota jouduin kantamaan, paljasti koko luomakuntaa verhonneen kunnian, ja kestämäni julmuudet ovat saaneet oikeudenmukaisuuden päiväntähden itsensä ilmaisemaan ja vuodattamaan loistettansa ihmisten ylle.

Niiden vuoksi Minä murehdin, jotka ovat paheellisten himojensa pauloissa, vaikka väittävät olevansa Jumalan, armollisen, kaikkein ylistetyimmän uskon liittolaisia.

Bahán kansan on kuoltava maailmalle ja kaikelle siinä olevalle ja niin täydellisesti irrottauduttava kaikesta maallisesta, että paratiisin asukkaat voivat heidän viitastansa hengätä pyhyyden suloista tuoksua, maan kaikki kansat heidän kasvoistansa tuntea kaikkein armahtavaisimman kirkkauden ja Jumalan, kaikkivaltiaan, kaikkiviisaan merkit ja todisteet heidän kauttaan laajalle levitä. Ne, jotka aineellisuutta seuratessaan ovat tahranneet Jumalan asian puhtaan nimen – ne ovat silmäänpistävästi erhettyneet.