Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista

36: Tiedä, että Ihmisen pojan antaessa henkensä…

Lähdetiedostona käytetty: Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista, 1987

Nimien kirjoitusasu on muutettu vastaamaan Kitáb-i-Íqánia (2010) ja joitakin kirjoitusvirheitä on korjattu.

Sisällys

36: Tiedä, että Ihmisen pojan antaessa henkensä…

Tiedä, että Ihmisen Pojan antaessa henkensä Jumalan käsiin koko luomakunta itki katkerasti. Hänen uhrauksensa vaikutuksesta luomakuntaan virtasi kuitenkin uutta voimaa. Sen merkit, jotka ovat kaikissa maailman kansoissa havaittavissa, ovat nyt selvinä silmiesi edessä. Syvinkin viisaus, jonka filosofit ovat sanoiksi pukeneet, syvällisin oppineisuus, johon yksikään ymmärrys on yltänyt, taiteet, joita käsistä taitavimmat ovat luoneet, ja mahtavimpienkin hallitsijain vaikutusvalta ovat kaikki vain Hänen ylimaallisen, kaikkiallisen ja säteilevän henkensä elähdyttävän voiman ilmauksia.

Me todistamme, että tullessaan maailmaan Hän vuodatti kirkkautensa loisteen kaikille luoduille. Hänen kauttaan spitaalinen toipui turmeltuneisuutensa ja tietämättömyytensä spitaalista. Hänen kauttaan siveettömät ja tottelemattomat parantuivat. Hänen kaikkivaltiaasta Jumalasta syntyneen voimansa sivu 103 kautta sokean silmät avautuivat ja syntisen sielu puhdistui.

Spitaali voidaan tulkita verhoksi, joka on estänyt ihmistä tuntemasta Herraansa ja Jumalaansa. Ken antaa itsensä Hänestä erottaa, on todellakin spitaalinen, jota ei tulla muistamaan Jumalan, mahtavan, kaikkein ylistetyimmän valtakunnassa. Me todistamme, että Jumalan sanan voimasta jokainen spitaalinen puhdistui, jokainen sairaus parantui, jokainen inhimillinen vajavaisuus katosi. Hän totisesti puhdisti maailman. Siunattu on se ihminen, joka valoa sädehtivin kasvoin on kääntynyt Hänen puoleensa.