Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista

157: Niitä, jotka ovat jättäneet oman maansa…

Lähdetiedostona käytetty: Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista, 1987

Nimien kirjoitusasu on muutettu vastaamaan Kitáb-i-Íqánia (2010) ja joitakin kirjoitusvirheitä on korjattu.

Sisällys

157: Niitä, jotka ovat jättäneet oman maansa…

Niitä, jotka ovat jättäneet oman maansa opettaakseen Meidän asiaamme, on Uskollinen henki voimallansa vahvistava. Meidän valittujen enkeltemme joukko on heidän rinnallaan käyvä Hänen käskystänsä, joka on kaikkivaltias, kaikkiviisas. Miten suuri siunaus odottaakaan sitä, joka on saanut kunnian palvella Kaikkivaltiasta. Kautta elämäni! Sen veroinen ei ole mikään teko, olipa se miten mittava tahansa, paitsi ne teot, jotka Jumala, kaikkivoipa, kaikkein mahtavin, on määrännyt. Tällainen palvelu on todellakin kaikkien hyvien tekojen sivu 354 ruhtinas ja jokaisen hyvän työn kaunistus. Näin on määrännyt Hän, joka on ylin ilmoittaja, ikiaikainen.

Jokaisen, joka nousee opettamaan Meidän asiaamme, on ehdottomasti irrottauduttava kaikista tämän maailman asioista ja pidettävä kaikkina aikoina Meidän uskomme menestystä korkeimpana päämääränänsä. Tämä totisesti on varjellussa muistiossa säädetty. Ja kun hän Herransa asian tähden päättää jättää kotinsa, ottakoon hän parhaaksi matkavarusteeksensa luottamuksensa Jumalaan ja verhoutukoon hyveen vaippaan. Näin on Jumala, kaikkivaltias, kaikkein ylistetyin, säätänyt.

Jos hänessä palaa Jumalan rakkauden tuli, jos hän on valmis luopumaan kaikista luoduista, hänen lausumansa sanat tulevat sytyttämään ne, jotka häntä kuulevat. Totisesti Herrasi on kaikkitietoinen, kaiken tunteva. Onnellinen on se ihminen, joka on Meidän äänemme kuullut ja on vastannut kutsuumme. Hän totisesti on niitä, jotka tuodaan Meidän tykömme.