Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista

15: Ilmoituksen kynä kuuluttaa: ”Tänä päivänä…

Lähdetiedostona käytetty: Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista, 1987

Nimien kirjoitusasu on muutettu vastaamaan Kitáb-i-Íqánia (2010) ja joitakin kirjoitusvirheitä on korjattu.

Sisällys

15: Ilmoituksen kynä kuuluttaa: ”Tänä päivänä…

Ilmoituksen kynä kuuluttaa: ”Tänä päivänä valtakunta on Jumalan!” Voiman kieli julistaa: ”Tänä päivänä yliherruus totisesti on Jumalalla!” Kuolemattomuuden oksalta korkeuden valtakuntien feenikslintu huudahtaa: ”Kaiken suuruuden kunnia kuuluu Jumalalle, verrattomalle, kaiken voittavalle!” Ikuisessa paratiisissa salaperäinen kyyhkynen julistaa autuaallisesta asumuksestansa: ”Kaiken anteliaisuuden alkulähde on tänä päivänä Jumalassa, ainoassa, anteeksi antavassa!” Valtaistuimen lintu laulaa pyhässä tyyssijassansa sävelmäänsä: ”Korkein herraus kuuluu tänä päivänä ainoastaan Jumalalle, Hänelle, jolla ei ole vertaa eikä kaltaista, joka on kaikkein voimallisin, kaikkivaltainen!” Kaiken sisin olemus tuo kaikessa julki todistuksensa: ”Kaikki anteeksiantamus virtaa tänä päivänä Jumalasta, Hänestä, jolle kukaan ei vedä vertoja, jonka rinnalle ketään ei voida asettaa, joka on kaikkien ihmisten ylhäisin suojelija ja heidän syntiensä salaaja!” Pääni päällitse korottaa kirkkauden ydin äänensä julistaen korkeuksista, joita ei kynä eikä kieli taida kuinkaan kuvata: ”Jumala on todistajani! Majesteettiuteen ja voimaan vyötettynä on Hän, ikuisten päivien, Ikiaikainen, tullut. Ei ole muuta jumalaa kuin Hän, kaikkein kirkkain, kaikkein korkein, kaikkivaltias, kaikkiviisas, sivu 52 kaikkiallinen, kaiken näkevä, kaiken tunteva, ylhäisin suojelija, iankaikkisen valon lähde!”

Oi palvelijani, joka olet etsinyt Jumalan mielisuosiota ja tarttunut Hänen rakkauteensa päivänä, jona kaikki, muutamaa syvällisen näkemyksen omaavaa lukuunottamatta, ovat Hänestä pois kääntyneet. Armossansa Jumala sinut runsaalla, katoamattomalla ja iankaikkisella palkkiolla palkitkoon, sillä sinä olet etsinyt Häntä päivänä, jona silmät olivat sokaistut. Tiedä, että jos Me paljastaisimme sinulle pisarankaan niistä kuuroista, jotka Jumalan säädöksestä ja kateiden ja kaunaisten kädestä ovat päällemme langenneet, sinä itkisit katkerasti ja yötä päivää valittaisit tilaamme. Oi, jospa löytyisi valpas ja oikeamielinen sielu, joka käsittäisi tämän ilmoituksen ihmeet – ihmeet, jotka julistavat Jumalan yliherruudesta ja sen voiman suuruudesta. Kunpa sellainen ihminen nousisi ja täysin Jumalan tähden ihmisiä niin yksityisesti kuin julkisesti varoittaisi, jotta he kenties havahtuisivat ja rientäisivät auttamaan tätä Vääryyttäkärsinyttä, jota väärintekijät ovat niin ankarasti ahdistaneet.

Minusta tuntuu, kuin kuulisin Pyhän hengen äänen takanani huutavan näin sanoen: ”Vaihda aihettasi ja muuta äänesi sävyä, jottei sen sydän, joka on kiinnittänyt katseensa Sinun kasvoihisi, tulisi murheelliseksi. Sano: Jumalan armon ja Hänen voimansa ansiosta en ole menneisyydessä etsinyt kenenkään apua enkä ole kenenkään apua vastaisuudessakaan etsivä. Totuuden voimalla Hän minua auttoi Minun ollessani karkotettuna 'Iráqissa. Hän Minua varjeli suojeluksessansa sivu 53 aikana, jolloin maan sukukunnat taistelivat Minua vastaan. Hän Minua auttoi lähtemään kaupungista sellaiseen majesteettiuteen verhottuna, ettei sitä voi olla tunnustamatta kukaan muu kuin kieltäjä ja kaunainen.

Sano: Armeijani on luottamukseni Jumalaan ja voima uskossani Häneen on Minun väkeni. Rakkauteni on Minun viirini ja Jumalan, kaikkein korkeimman Herran, kaikkein voimallisimman, kaikkein kirkkaimman, rajoittamattoman muistelo Minun kumppanini.

Nouse, oi Jumalan rakkauden tien kulkija, Hänen asiaansa auttamaan. Sano: Oi ihmiset, älkää vaihtako tätä nuorukaista tämän maailman turhuuksiin tahi taivaan riemuihin. Ainoan tosi Jumalan vanhurskauden kautta! Yksi Hänen hivuksensa on arvokkaampi kaikkea, mikä on taivaissa, ja kaikkea, mikä on maan päällä. Varokaa, oi ihmiset, ettette omistamanne kullan ja hopean tähden houkutu Häntä hylkäämään. Olkoon Hänen rakkautensa sielujenne aarreaitta päivänä, jona mikään muu kuin Hän ei teitä hyödytä, päivänä, jona joka ainut pilari horjuu, jona ihmisten ihollakin kulkevat puistatukset, jona kaikki silmät tuijottavat kauhusta. Sano: Oi ihmiset! Peljätkäätte Jumalaa älkääkä kääntykö halveksuen pois Hänen ilmoituksestansa. Heittäytykää kasvoillenne Jumalan eteen ja päivin ja öin kaiuttakaa Hänen kiitostansa.

Loimutkoon tämän maailman sisimmässä sydämessä palavan kuolemattoman tulen liekki niin voimallisena sinun sielussasi, etteivät maailmankaikkeuden sivu 54 vedet taida sen hehkua sammuttaa. Puhu sitten Herrastasi, jotta sanasi kenties varoittaisivat piittaamattomia palvelijoittemme keskuudessa ja ilahduttaisivat vanhurskasten sydämiä.