Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista

142: Vannon rakastetun kauneuden kautta...

Lähdetiedostona käytetty: Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista, 1987

Nimien kirjoitusasu on muutettu vastaamaan Kitáb-i-Íqánia (2010) ja joitakin kirjoitusvirheitä on korjattu.

Sisällys

142: Vannon rakastetun kauneuden kautta...

Vannon rakastetun kauneuden kautta! Tämä on armo, joka on sulkenut suojaansa koko luomakunnan, päivä, jona Jumalan laupeus on täyttänyt ja kyllästänyt kaiken. Oi 'Alí! Minun armoni elävät vedet virtaavat vuolaina, ja sydämeni sulaa hellyyteni ja rakkauteni hehkusta. Milloinkaan en ole voinut mukaantua rakkaitani kohtaaviin koettelemuksiin tai mihinkään vaikeuksiin, jotka voisivat synkentää heidän sydämensä riemua.

Joka kerran, kun nimeni ”Kaikkein armahtavaisin” sai kuulla, että joku Minua rakastavista oli henkäissyt toiveitteni vastaisen sanan, se murheen murtamana ja lohduttomana vetäytyi asuntoonsa, ja milloin nimeni ”Salaaja” havaitsi, että joku seuraajistani oli tuottanut lähimmäisellensä häpeää tai nöyryytystä, sivu 328 sekin pahoilla mielin ja suruissansa riensi takaisin kirkkautensa tyyssijoille, missä se itki ja murehti tuskaisesti valittaen. Ja milloin nimeni ”Aina anteeksiantava” huomasi, että joku ystävistäni oli syyllistynyt johonkin rikkomukseen, se huusi epätoivossansa ja ahdistuksen vallassa lankesi maahan, mistä näkymättömien enkelten joukko sen kantoi sen korkeuksien valtakuntien tyyssijaan.

Kautta oman itseni, tosiolevan, oi 'Alí! Tuli, joka on saattanut Bahán sydämen liekehtimään, on raivoisampi kuin sinun sydämessäsi roihuava tuli ja Hänen valituksensa sinun valitustasi voimakkaampi. Joka kerran, kun heistä jonkun tekemä rikkomus mainittiin Hänen läsnäolonsa kartanossa, ikiaikainen kauneus joutui niin syvän häpeän valtaan, että hän toivoi voivansa kaikkien ihmisten silmiltä kätkeä kasvojensa kirkkauden, sillä kaikkina aikoina hän on kiinnittänyt katseensa heidän uskollisuuteensa ja on itse täyttänyt sen keskeiset velvoitteet.

Kirjoittamasi sanat saivat, niin pian kuin ne edessäni luettiin, uskollisuuteni valtameren Minussa hyrskyämään ja anteeksiantoni tuulenhengen leyhymään sinun sieluusi ja laupeuteni puun sinua suojaamaan sekä anteliaisuuteni pilvet vuodattamaan sinulle lahjojansa. Vannon ikuisuuden taivaanrannassa loistavan päiväntähden kautta, että Minä suren vuoksesi murheessasi ja valitan kanssasi kärsimyksessäsi. – – Todistan niistä palveluksista, joita olet Minulle tehnyt, ja niistä lukuisista vaikeuksista, joita sivu 329 olet Minun tähteni kestänyt. Maan kaikki atomit julistavat Minun rakkauttani sinuun.

Kutsu, jonka olet kohottanut, oi 'Alí, on suuresti otollinen Minun silmissäni. Julista Minun asiaani sekä kynälläsi että kielelläsi. Kutsu ääneesi huutaen ihmisiä Hänen tykönsä, joka on kaikkien maailmoiden korkein Herra, niin innokkaasti ja palavasti, että kaikki ihmiset sinun kutsustasi syttyvät.

Sano: Oi Herrani, oi rakastetuimpani, Sinä tekojeni liikevoima, Sinä sieluni johtotähti, olemukseni sisimmässä huutava ääni, sydämeni palvonnan kohde! Kiitos olkoon Sinulle siitä, että olet saattanut Minut kääntämään kasvoni Sinun puoleesi, että olet sytyttänyt sieluni paloon Sinun muistelostasi, että olet auttanut Minua julistamaan Sinun nimeäsi ja laulamaan Sinun ylistystäsi.

Oi Jumalani, oi Jumalani! Ellei kukaan harhaantuisi Sinun polultasi, kuinka voitaisiinkaan silloin Sinun laupeutesi lippu levittää tai Sinun anteliaan suosiosi viiri pystyttää? Ja ellei vääryyttä tehtäisi, mikä voisi julistaa Sinun olevan ihmisten syntien salaaja, aina anteeksi antava, kaikkitietoinen, kaikkiviisas? Olkoon sieluni uhrina niiden erheitten edestä, jotka Sinua vastaan erhettyvät, sillä sellaisten erheitten ylle kohoavat Sinun nimesi, armeliaan, kaikkein armahtavaisimman, hellien siunausten suloiset tuoksut. Annettakoon henkeni lunnaina niiden rikkomusten tähden, jotka Sinua vastaan rikkovat, sillä niiden kautta Sinun armosi henkäys ja Sinun laupeutesi tuoksu tulevat tutuiksi ihmisille ja leviävät heidän keskuuteensa. sivu 330 Tulkoon sisin olemukseni uhratuksi niiden syntien tähden, jotka Sinua vastaan ovat syntiä tehneet, sillä sellaisten syntien johdosta Sinun moninaisten suosionosoitustesi päiväntähti on kohonnut anteliaisuutesi taivaanrantaan ja pettämättömän kaitsentasi pilvet vuodattaneet lahjansa kaikkien luotujen todellisuuteen.

Minä olen, oi Herrani, tunnustanut Sinulle lukemattomat pahat tekoni; olen myöntänyt sen, mitä yksikään ihminen ei ole myöntänyt. Olen rientänyt saavuttamaan anteeksiantosi valtameren ja etsinyt suojaa Sinun armollisen suosiosi siimeksestä. Suo Minun, sitä Sinulta anon, oi Sinä, joka olet ikuinen kuningas ja kaikkien ihmisten korkein suojelija, kyetä ilmentämään sitä, mikä saattaa ihmisten sydämet ja sielut kohoamaan Sinun rakkautesi rajattomaan mittaamattomuuteen ja seurustelemaan Sinun henkesi kanssa. Vahvista Minua yliherruutesi voimalla, jotta voisin kääntää kaikki luodut Sinun ilmaisemisesi päivänkoiton ja ilmoituksesi alkulähteen puoleen. Auta Minua, oi Herrani, antautumaan täydellisesti Sinun tahdollesi ja nousemaan Sinua palvelemaan, sillä mitään muuta varten Minä en tätä maallista elämää vaali kuin päästäkseni ilmoituksesi pyhätön ja kirkkautesi valtaistuimen tykö. Sinä näet minut, oi Jumalani, irrottautuneena kaikesta paitsi Sinusta ja nöyränä ja tahdollesi alamaisena. Menettele kanssani, niin kuin on Sinulle soveliasta ja Sinun ylevyytesi ja suuren kirkkautesi arvoista.

Oi 'Alí! Hänen anteliaisuutensa, joka on kaikkien sivu 331 maailmoiden Herra, on sinulle suotu ja tullaan se sinulle vastakin suomaan. Varustaudu Hänen väkevyydellänsä ja voimallansa ja nouse auttamaan Hänen asiaansa ja ylistämään Hänen pyhää nimeänsä. Älä anna tietämättömyytesi ihmisoppineisuudesta tai kykenemättömyytesi lukea ja kirjoittaa murehduttaa sydäntäsi. Hänen moninaisen armonsa ovet ovat ainoan tosi Jumalan vallan voimallisessa otteessa. Hän on ne avannut ja on ne vastakin avaava kaikille niille, jotka Häntä palvelevat. Miten hartaasti toivonkaan, että tämä jumalallisen suloisuuden tuulenhenki tulisi sydämesi niityltä alati leyhymään kaikkeen maailmaan, niin että sen vaikutukset voisivat joka maassa ilmetä. Hän on se, jolla on valta yli kaiken. Hän totisesti on kaikkein voimallisin, kaikkein kirkkain, kaikkivaltias.