Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista

141: Kirja, joka on totuudessa alas lähetetty…

Lähdetiedostona käytetty: Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista, 1987

Nimien kirjoitusasu on muutettu vastaamaan Kitáb-i-Íqánia (2010) ja joitakin kirjoitusvirheitä on korjattu.

Sisällys

141: Kirja, joka on totuudessa alas lähetetty…

Kirja, joka on totuudessa alas lähetetty syvällisen näkemyksen omaaville ihmisille! Se käskee ihmisten noudattaa oikeudenmukaisuutta ja harjoittaa vanhurskautta sekä kieltää heitä seuraamasta turmeltuneita taipumuksiansa ja lihallisia halujansa, jotta ihmislapset kenties heräisivät unestansa.

sivu 326Sano: Seuratkaa, oi ihmiset, sitä, mikä teille on muistioissamme määrätty älkääkä vaeltako niiden kuvitelmien mukaan, joita ovat sepitelleet kataluuden kylväjät, ne, jotka jumalattomuuteen syyllistyvät ja sanovat sen olevan Jumalasta, pyhimmästä, kaikkein kirkkaimmasta, kaikkein ylevimmästä. Sano: Me olemme suostunut vaivojen ja vaikeuksien koeteltavaksi, jotta te voisitte kaikista maallisista tahroista puhdistautua. Miksi siis kieltäytyisitte sydämissänne pohtimasta tarkoitustamme? Jumalan vanhurskauden kautta! Ken ajattelee kärsimyksiä, joita Me olemme kestänyt, hänen sielunsa on varmasti menehtyvä murheesta. Herrasi itse todistaa sanojeni totuudesta. Me olemme kantanut kaikkien onnettomuuksien kuorman puhdistaaksemme teidät kaikesta maallisesta turmeluksesta, ja kuitenkin te olette välinpitämättömiä.

Sano: Jokaisen, joka on tarttunut lujasti viittamme helmaan, tulee olla tahraton kaikesta, mitä korkeuden joukot kammoavat. Näin on Herrasi, kaikkein kirkkain, tässä selkeässä muistiossansa säätänyt. Sano: Panetteko syrjään Minun rakkauteni ja syyllistyttekö siihen, mikä murehduttaa Minun sydämeni? Mikä teitä estää käsittämästä sitä, minkä Hän, joka on kaikkitietävä, kaikkiviisas, on teille ilmoittanut?

Me totisesti näemme teidän tekonne. Jos Me tunnemme niistä puhtauden ja pyhyyden sulotuoksua, olemme varmasti teitä siunaava. Silloin paratiisin asukasten kielet lausuvat teidän kiitostanne ja ylistävät sivu 327 teidän nimiänne niiden keskuudessa, jotka ovat Jumalan tykö vetäytyneet.

Tartu Jumalan viitan helmaan ja tarraa lujalla otteella Hänen köyteensä – köyteen, jota kukaan ei voi katkaista. Varo, ettei niiden metelöinti, jotka ovat hyljänneet tämän suurimman julistuksen, estä sinua tavoitteeseesi pääsemästä. Kuuluta sitä, mikä sinulle on tässä muistiossa määrätty, vaikka kaikki kansat nousisivat sinua vastustamaan. Herrasi totisesti on kaiken voittava, pettämätön suojelija.

Olkoon kirkkauteni sinun kanssasi sekä niiden rakastettujeni kanssa, jotka ovat sinuun yhteydessä. Nämä ovat totisesti niitä, joiden on hyvin oleva.