Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista

138: Sinä näet, oi Jumala, Sinä, jonka voima…

Lähdetiedostona käytetty: Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista, 1987

Nimien kirjoitusasu on muutettu vastaamaan Kitáb-i-Íqánia (2010) ja joitakin kirjoitusvirheitä on korjattu.

Sisällys

138: Sinä näet, oi Jumala, Sinä, jonka voima…

Sinä näet, oi Jumala, Sinä, jonka voima ulottuu kaikkiin luotuihin, nämä palvelijasi, Sinun orjasi, jotka Sinun tahtosi mielisuosion mukaisesti päivällä noudattavat Sinun asettamaasi paastoa ja aamun ensi sarasteessa nousevat sivu 319 mainitsemaan Sinun nimeäsi ja ylistämään Sinun kiitostasi toivoen siten pääsevänsä osallisiksi niistä hyvyyksistä, jotka ovat Sinun armosi ja anteliaisuutesi aarreaittojen kätkössä. Rukoilen Sinua, oi Sinä, jonka kädessä ovat koko luomakunnan ohjakset, jonka otteessa on koko nimiesi ja ominaisuuksiesi valtakunta, ettet tänä päivänä epää palvelijoiltasi armosi pilvistä lankeavia sadekuuroja etkä estä heitä ottamasta osaansa Sinun mielisuosiosi valtamerestä.

Kaikki maan atomit todistavat, oi Herrani, Sinun voimasi ja yliherruutesi suuruudesta, ja kaikki maailmankaikkeuden merkit julistavat Sinun majesteettiutesi ja mahtisi kunniaa. Armahda siis, oi Sinä, joka olet kaikkien korkein Herra, joka olet ikuisten päivien kuningas ja kaikkien kansakuntien valtias, näitä palvelijoitasi, jotka ovat tarttuneet Sinun käskyjesi köyteen ja kunnioittavasti kumartaneet alas tahtosi taivaasta lähetettyjen lakiesi ilmaisujen edessä.

Katso, oi Herrani, miten heidän silmänsä ovat kohotetut Sinun laupeutesi sarastuspaikkaa kohden, miten heidän sydämensä ovat kääntyneet Sinun suosionosoitustesi valtamerten puoleen, miten heidän äänensä ovat vaimenneet heidän kuullessaan Sinun suloisimman äänesi soinnut – äänesi, joka kaikkein ylhäisimmästä asemasta kutsuu Sinun, kaikkein kirkkaimman, nimessäsi. Auta, oi Herrani, rakkaitasi, jotka ovat hyljänneet kaikkensa saadakseen omaksensa sitä, minkä Sinä omistat, jotka ovat joutuneet koettelemusten ja kärsimysten saartamiksi luovuttuaan maailmasta ja kiinnyttyään Sinun kirkkautesi valtakuntaan. sivu 320 Varjele heitä, oi Jumala, sitä Sinulta anon, heidän syntisten pyyteittensä ja halujensa hyökkäyksiltä ja auta heitä saamaan sitä, mikä on oleva heidän hyödyksensä sekä tässä että tulevassa maailmassa.

Rukoilen Sinua, oi Herrani, kätketyn ja suojellun nimesi kautta, joka ääneensä julistaa luomakunnan maailmassa ja kutsuu kaikkia kansoja sen puun luo, jonka tuolle puolen ei pääsyä ole, ylimaallisen kirkkauden tyyssijalle, vuodattamaan armosi yltäkylläistä sadetta meidän ja palvelijoittesi päälle, jotta se puhdistaisi meidät muistamasta ketään paitsi Sinua ja johdattaisi meidät Sinun laupeutesi valtameren rannoille. Säädä, oi Herrani, ylevimmän kynäsi kautta sitä, mikä on tekevä sielumme kuolemattomiksi kirkkauden valtakunnassa, säilyttävä nimemme Sinun kuningaskunnassasi ja suojeleva henkemme Sinun varjeluksesi aarreaitoissa ja ruumiimme Sinun loukkaamattoman lujuutesi linnoituksessa. Voimallinen olet Sinä yli kaiken, menneen niin kuin tulevankin. Ei ole muuta jumalaa kuin Sinä, kaikkivaltainen suojelija, itseoleva.

Sinä näet, oi Herrani, anovat kätemme kohotettuina Sinun suosiosi ja anteliaisuutesi taivaan puoleen. Salli niiden täyttyä Sinun yltäkylläisyytesi ja anteliaan suosiosi aarteista. Anna anteeksi meille, meidän isillemme ja äideillemme ja täytä kaikki, mitä me olemme Sinun laupeutesi ja jumalallisen anteliaisuutesi valtamerestä toivoneet. Hyväksy, oi sydäntemme rakastettu, kaikki Sinun polullasi tekemämme teot. Sinä totisesti olet kaikkein voimallisin, kaikkein sivu 321 ylevin, verraton, ainoa, anteeksiantava, armollinen.