Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista

129: Oi kulkija Jumalan polulla! Ota osasi…

Lähdetiedostona käytetty: Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista, 1987

Nimien kirjoitusasu on muutettu vastaamaan Kitáb-i-Íqánia (2010) ja joitakin kirjoitusvirheitä on korjattu.

Sisällys

129: Oi kulkija Jumalan polulla! Ota osasi…

Oi kulkija Jumalan polulla! Ota osasi Hänen armonsa valtamerestä äläkä epää itseltäsi sitä, mikä on sen syvyyksien kätköissä. Ole niitä, jotka ovat nauttineet sen aarteista. Pisarakin tästä valtamerestä kaikille taivaissa ja maan päällä oleville vuodatettuna riittäisi tekemään heidät rikkaiksi Jumalan, kaikkivaltiaan, kaikkitietävän, kaikkiviisaan antimista. Kieltäymyksen käsin ammenna sen elämää antavista vesistä ja vihmo niillä kaikkia luotuja, jotta ne puhdistuisivat kaikista ihmisten luomista rajoituksista ja voisivat lähestyä Jumalan mahtavaa valtaistuinta, tuota pyhää ja säteilevää tyyssijaa.

Älä murehdi, jos tämän yksinäsi teetkin. Olkoon Jumala sinulle täysin riittävä. Ole läheisessä yhteydessä Hänen henkeensä ja ole niitä, jotka ovat kiitollisia. Julista Herrasi asiaa kaikille, jotka ovat taivaissa ja maan päällä. Jos joku kuuntelee kutsuasi, levitä sivu 300 hänen silmiensä eteen Herran, sinun Jumalasi viisauden helmet, jotka Hänen henkensä on sinulle alas lähettänyt, ja ole niitä, jotka todella uskovat. Ja jos joku hylkää sinun lahjasi, käänny pois hänestä ja pane uskosi ja luottamuksesi Herraan, sinun Jumalaasi, kaikkien maailmoiden herraan.

Jumalan vanhurskauden kautta! Ken tänä päivänä avaa huulensa lausuakseen Herransa nimeä, hänen avukseen tulevat innoituksen sotajoukot laskeutumaan Minun nimeni, kaikkitietävän, kaikkiviisaan taivaasta. Hänen avukseen rientävät myös korkeuden joukot, jokaisen kantaessa korkealla puhtaan valon maljaa. Näin on Jumalan ilmoituksen valtakunnassa ennalta säädetty Hänen käskystänsä, joka on kaikkein kirkkain, kaikkein voimallisin.

Pyhän verhon kätkössä ja valmiina palvelemaan Jumalaa oli joukko Hänen valittujansa, jotka tullaan ihmisille ilmaisemaan, jotka tulevat auttamaan Hänen asiaansa eivätkä pelkää ketään, vaikka koko ihmissuku nousisi ja heitä vastaan sotisi. Nämä ovat niitä, jotka maan asukkaiden ja taivaan asukasten katseitten edessä nousevat ja ääneensä huutaen ylistävät Kaikkivaltiaan nimeä ja kutsuvat ihmislapsia Jumalan, kaikkein kirkkaimman, kaikkein ylistetyimmän polulle. Seuraa heidän teitään äläkä anna kenenkään sinua kauhistaa. Ole niitä, joita ei maailman melske, miten se heitä heidän luojansa tiellä koetelleekin, voi milloinkaan murehduttaa ja joiden tarkoitusta ei moittijan moite voi saattaa raukeamaan.

sivu 301Astu esiin Jumalan muistiota ja Hänen merkkejänsä kantaen ja palaa niiden luo, jotka ovat Minuun uskoneet, ja julista heille pyhimmän paratiisimme sanoma. Varoita sitten niitä, jotka ovat asettaneet muita jumalia Hänen rinnalleen. Sano: Olen tullut tykönne, oi ihmiset, kirkkauden valtaistuimen luota ja tuon teille julistuksen Jumalalta, kaikkein voimallisimmalta, kaikkein ylevimmältä, kaikkein korkeimmalta. Kädessäni kannan Jumalan, teidän Herranne ja esi-isäinne Herran todistusta. Punnitkaa se sillä oikeudenmukaisella vaa'alla, joka on teidän hallussanne, Jumalan profeettojen ja sanansaattajien todistuksen vaa'alla. Mikäli huomaatte sen perustuvan totuuteen, mikäli uskotte sen olevan Jumalasta, niin varokaa sitä arvostelemasta, jottette siten tee tyhjiksi tekojanne ja joudu uskottomien joukkoon. Se on todellakin Jumalan merkki, joka on totuuden voimalla alas lähetetty, jonka kautta Hänen asiansa oikeellisuus on Hänen luoduillensa osoitettu ja puhtauden viirit maan ja taivaan väliin pystytetty.

Sano: Tämä on sinetöity ja salaperäinen käärö, Jumalan kumoamattoman säädöksen säiliö, joka sisältää pyhyyden sormen piirtämät sanat, joka oli tutkimattoman arvoituksen verhon taakse kätketty ja on nyt alas lähetetty osoituksena Hänen armostansa, joka on kaikkivaltias, ikiaikainen. Siinä Me olemme säätänyt maan kaikkien asukkaiden ja taivaan asukasten kohtalot ja merkinnyt muistiin kaiken tiedon ensimmäisestä viimeiseen. Mikään ei voi jäädä häneltä huomaamatta eikä mikään tehdä tyhjäksi Hänen sivu 302 tarkoitustansa, olipa se menneisyydessä luotu tahi tulevaisuudessa luotava, voisittepa sen vain käsittää.

Sano: Ilmoitus, jonka Jumala on alas lähettänyt, on totisesti toistettu, ja Meidän voimamme ojennettu käsi on varjonnut kaikkia, jotka ovat taivaissa, ja kaikkia, jotka ovat maan päällä. Me olemme totuuden, puhtaan totuuden voimalla paljastanut vähäisen tuikkeen tutkimattomasta salaisuudestamme, ja katso, ne, jotka ovat tunteneet Siinain kirkkauden loiston, sammuivat nähdessään häikäisevän leimahduksen tästä ilmoituksemme Siinaita ympäröivästä karmosiininpunaisesta valosta. Näin on Hän, joka on kaikkein armahtavaisimman kauneus, todistuksensa pilvissä tullut, ja Jumalan, kaikkein kirkkaimman, kaikkiviisaan tahdosta on säädös täyttynyt.

Sano: Astu pyhästä kammiostasi, oi taivaan neito, Sinä ylhäisimmän paratiisin asukas. Verhoudu mieleiselläsi tavalla kuolemattomuuden silkkivaatteeseen ja kaikkein kirkkaimman nimessä pukeudu valon kirjottuun vaippaan. Kuule sitten Herrasi, saavuttamattoman, korkeimman valtaistuimelta heläjävän äänen suloista ja ihanata sointia. Paljasta kasvosi ja ilmaise tummasilmäisen neidon kauneus äläkä epää Jumalan palvelijoilta loistavan katsantosi valoa. Älä murehdi, jos kuulet maan asukkaiden huokauksia ja taivaan asukasten vaikerruksen ääntä. Jätä heidät sammumisen tomussa tuhoutumaan. Anna heidän olemattomuuteen raueta, sillä vihan liekki on syttynyt heidän rintaansa. Mitä sulosointuisimmin äänin sivu 303 viritä sitten maan ja taivaan kansojen edessä ylistyslaulu Hänen muisteloksensa, joka on Jumalan nimien ja ominaisuuksien kuningas. Tällaiseksi Me olemme Sinun kohtalosi säätänyt. Voimallinen olemme Me tarkoituksemme täyttämään.

Varo riisumasta yltäsi säteilevän kirkkautesi viittaa, oi Sinä, joka olet puhtauden olemus! Ei, vaan verhoudu luomakunnan maailmassa yhä uusiin Jumalasi turmeltumattomiin vaatteisiin, jotta Kaikkivaltiaan kaunis kuva Sinun kauttasi heijastuisi kaikissa luoduissa ja Herrasi armo voimansa runsaudessa täyttäisi kaiken luomakunnan.

Jos kenessä tunnet Herrasi rakkauden tuoksun, antaudu häntä palvelemaan, sillä tätä varten Me olemme Sinut luonut ja ammoisista ajoista asti tehnyt kanssasi liiton kaunoistemme joukon edessä juuri tässä tarkoituksessa. Älä ole kärsimätön, jos sydämeltänsä sokeat sinkoavat päällesi joutavien kuvittelujensa nuolia. Jätä heidät omiin oloihinsa, sillä he seuraavat syntisten kuiskutuksia.

Huuda taivaan ja maan asukasten katseiden edessä: Olen taivaan neito, Bahán hengestä syntynyt hedelmä. Minun asumukseni on Hänen, kaikkein kirkkaimman, nimensä kartano. Korkeuden joukon edessä Minut kaunistettiin Hänen nimensä koristein. Minut kiedottiin pyhän koskemattomuuden huntuun ja salattiin ihmissilmiltä. Minusta tuntuu, että kuulin jumalallisen ja vertaansa vailla olevan suloisuuden äänen kohoavan armon Jumalan oikealta kädeltä, ja katso, koko paratiisi värisi ja vavahteli edessäni kaipuussansa sivu 304 kuulla tuon äänen sointuja ja katsella ne lausuneen kauneutta. Näin Me olemme tässä valaistussa muistiossa ja kielistä sointuisimmalla ilmaissut säkeet, jotka ikuisuuden kieli innoitettiin Qayyú-mu'l-Asmá'issa lausumaan.

Sano: Yliherruutensa voimasta Hän säätää, minkä Hän hyväksi katsoo, ja tekee käskystänsä, mitä ikinä Hän tahtoo. Häntä ei vaadita vastaamaan mistään, minkä Hän näkee hyväksi säätää. Hän totisesti on rajoittamaton, kaikkivoipa, kaikkiviisas.

Ne, jotka ovat kieltäneet Jumalan ja kapinoineet Häntä vastaan, ovat turmeltuneitten taipumustensa ja halujensa avuttomia uhreja. He tulevat palaamaan tyyssijaansa helvetin tulessa: kurja on kieltäjäin asuinsija!