Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista

120: Oi te kansan valitsemat edustajat…

Lähdetiedostona käytetty: Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista, 1987

Nimien kirjoitusasu on muutettu vastaamaan Kitáb-i-Íqánia (2010) ja joitakin kirjoitusvirheitä on korjattu.

Sisällys

120: Oi te kansan valitsemat edustajat…

Oi te kansan valitsemat edustajat kaikissa maissa! Neuvotelkaatte keskenänne kiinnittäen huomionne siihen, mikä on eduksi ihmiskunnalle ja parantaa sen oloja, jos lienette niitä, jotka asioita tunnollisesti tutkivat. Nähkää maailma ihmisruumiina, joka luomishetkellänsä oli terve ja täydellinen, mutta jota ovat kohdanneet moninaisista syistä aiheutuvat vakavat vaivat ja sairaudet. Päiväksikään se ei saanut lievennystä; ei, vaan sen sairaus paheni pahenemistaan sen jouduttua sellaisten taitamattomien lääkärien hoitoon, jotka antoivat vapaan sivu 275 vallan omille haluillensa ja ovat kohtalokkaasti erehtyneet. Ja jos jokin tämän ruumiin jäsenistä pätevän lääkärin hoidossa paranikin, jäivät toiset edelleen yhtä sairaiksi kuin ennenkin. Täten kaikkitietävä, kaikkiviisas teitä valistaa.

Tänä päivänä Me näemme maailman olevan sellaisten hallitsijain armoilla, jotka ovat ylpeydestä niin humaltuneet, etteivät he pysty selvästi erottamaan omaa parastansa, saati sitten tuntemaan ilmoitusta, joka on näin hämmästyttävä ja haastava. Ja milloin joku heistä onkin pyrkinyt parantamaan maailman tilaa, hänen vaikuttimenansa on ollut hänen oma voitontavoittelunsa, tunnustipa hän sen taikka ei, ja tämän vaikuttimen arvottomuus on rajoittanut hänen kykyänsä lääkitä tai parantaa.

Se, minkä Herranne on määrännyt tehokkaimmaksi lääkkeeksi ja voimallisimmaksi keinoksi koko maailman tervehdyttämiseksi, on sen kaikkien kansojen yhdistyminen yhden ja saman yleismaailmallisen asian, yhden yhteisen uskon suojassa. Tämä on saavutettavissa vain taitavan, kaikkivoivan ja innoitetun lääkärin avulla. Tämä on totisesti totuus ja kaikki muu on pelkkää erhettä.