Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista

119: Oi te maailman hallitsijat! Miksi olette...

Lähdetiedostona käytetty: Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista, 1987

Nimien kirjoitusasu on muutettu vastaamaan Kitáb-i-Íqánia (2010) ja joitakin kirjoitusvirheitä on korjattu.

Sisällys

119: Oi te maailman hallitsijat! Miksi olette...

Oi te maailman hallitsijat! Miksi olette peittäneet pilviin auringon kirkkauden ja estäneet sitä loistamasta? Kuulkaa korkeimman teille antamaa neuvoa, jotta niin te itse kuin köyhätkin kenties saavuttaisitte levollisuuden ja rauhan. Me rukoilemme Jumalaa auttamaan maailman kuninkaita vakiinnuttamaan rauhan maan päälle. Hän totisesti tekee, mitä Hän tahtoo.

Oi maailman kuninkaat! Me näemme teidän joka vuosi lisäävän menojanne ja sälyttävän niiden taakan alamaistenne kannettavaksi. Tämä on totisesti täydellistä ja huutavaa vääryyttä. Peljätkää tämän Vääryyttäkärsineen huokauksia ja kyyneleitä älkääkä sälyttäkö kohtuuttomia kuormia kansojenne kannettaviksi. Älkää ryöstäkö heiltä pystyttääksenne itsellenne palatseja; ei, vaan pikemminkin valitkaa heidän osaksensa sitä, minkä itsellenne valitsette. Näin Me paljastamme teidän silmienne eteen sen, mikä teitä hyödyttää, kunpa vain sen ymmärtäisitte. Kansanne ovat teidän aarteenne. Varokaa, ettei teidän hallitustapanne riko Jumalan käskyjä vastaan ja ettette jätä suojattejanne ryövärin käsiin. Heidän kauttaan te hallitsette, sivu 274 heidän varoillaan te elätte, heidän avullaan te valloitatte. Kuinka ylenkatseellisesti te kuitenkin heihin suhtaudutte! Miten outoa, miten perin outoa!

Kun te nyt olette hyljänneet kaikkein suurimman rauhan, tarttukaa lujasti tähän vähäisempään rauhaan voidaksenne siten ehkä jossain määrin parantaa omaa ja alaistenne asemaa.

Oi maailman hallitsijat! Tehkää sovinto keskenänne, jottette enää tarvitse aseistusta muuhun kuin maittenne ja alueittenne suojelemiseen. Varokaa hylkäämästä kaikkitietävän, uskollisen neuvoa.

Olkaa yksimielisiä, oi maailman kuninkaat, sillä siten on epäsovun myrskytuuli tyyntyvä keskuudestanne ja kansanne ovat saava levon, jos lienette niitä, jotka ymmärtävät. Jos joku teistä tarttuu aseisiin toista vastaan, nouskaa kaikki häntä vastustamaan, sillä tämä ei ole muuta kuin eittämätöntä oikeutta.