Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista

11: Kaikki kunnia olkoon tälle päivälle…

Lähdetiedostona käytetty: Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista, 1987

Nimien kirjoitusasu on muutettu vastaamaan Kitáb-i-Íqánia (2010) ja joitakin kirjoitusvirheitä on korjattu.

Sisällys

11: Kaikki kunnia olkoon tälle päivälle…

Kaikki kunnia olkoon tälle päivälle, päivälle, jona armon tuoksut ovat tulvehtineet kaikkien luotujen ylle, päivälle niin siunatulle, etteivät menneet aikakaudet eivätkä vuosisadat voi konsanaan vetää sille vertoja, päivälle, jona Ikiaikainen on kääntänyt kasvonsa pyhää istuintansa kohden. Silloin kaikkien luotujen äänten ja heidän lisäkseen korkeuden joukon äänten kuultiin kutsuvan: ”Riennä, oi Karmel, sillä katso, Jumala, nimien valtakunnan hallitsija ja taivaitten luoja, on kohottanut kasvonsa sinun puoleesi.”

Ilon huumassa ja korottaen äänensä korkealle se huudahti näin sanoen: ”Tulkoon elämäni uhratuksi Sinulle, koska olet luonut katseesi minun puoleeni, olet suonut minulle armolahjasi ja ohjannut askelesi minun tyköni. Ero Sinusta, oi Sinä iankaikkisen elämän sivu 31 lähde, on lähes menehdyttänyt minut, ja etäisyyteni luotasi on kuluttanut sieluni. Kaikki kiitos olkoon Sinulle siitä, että olet suonut minun kuulla kutsusi, olet kunnioittanut minua askelillasi ja elvyttänyt sieluni Sinun päiväsi virvoittavilla tuoksuilla ja kynäsi sykähdyttävällä äänellä, jonka olet määrännyt pasuunasi pauhuksi kansallesi. Ja kun se hetki löi, jona vastustamaton uskosi piti ilmaistaman, Sinä puhalsit kynääsi henkäyksen omaa henkeäsi, ja katso, koko luomakunta vavahti perustuksiansa myöten paljasten ihmiskunnalle niitä arvoituksia, jotka ovat kaikkien luotujen haltijan aarreaitan kätköissä.”

Tuskin oli sen ääni kantautunut tuolle ylhäisemmälle paikalle, kun Me jo vastasimme: ”Kohota kiitos Herrallesi, oi Karmel. Sinut oli tuhoamaisillaan tuli, jonka Minusta erossa olemisesi sytytti, kun läsnäoloni valtameri hyrskähti kasvojeni eteen virvoittaen sinun ja koko luomakunnan silmiä ja täyttäen ilolla kaikki näkyvät ja näkymättömät. Riemuitse, sillä Jumala on tänä päivänä asettanut valtaistuimensa sinun päällesi, on tehnyt sinusta merkkiensä sarastuspaikan ja ilmoituksensa todisteitten päivänkoin. Hyvin on oleva sen, joka sinua kiertää, joka julistaa kirkkautesi ilmestymistä ja kertoo siitä, mitä Herran, sinun Jumalasi anteliaisuus on päällesi vuodattanut. Tartu kuolemattomuuden maljaan Herrasi, kaikkein kirkkaimman nimessä ja kanna Hänelle kiitosta siitä, että Hän osoituksena armostansa sinua kohtaan on muuttanut murheesi iloksi ja surusi autuaalliseksi riemuksi. Hän totisesti rakastaa paikkaa, josta on tehty sivu 32 Hänen valtaistuimensa sija, jolla Hänen jalkansa ovat astuneet, jota Hän on läsnäolollansa kunnioittanut, jolta Hän on kutsunsa kaiuttanut ja jolla Hän on kyynelensä vuodattanut.

Kaiuta äänesi Siionille, oi Karmel, ja ilmoita iloviesti: Hän, joka oli kuolevaisten silmiltä kätketty, on tullut! Hänen kaikenvoittava yliherruutensa on ilmaistu, Hänen kaikenkäsittävä kirkkautensa on paljastettu. Varo, ettet epäröi etkä horju. Kiiruhda edespäin ja kierrä taivaasta laskeutunutta Jumalan kaupunkia, taivaallista Kaabaa, jota ovat palvoen kiertäneet Jumalan suosiossa olevat ja sydämeltänsä puhtaat sekä ylhäisimpien enkelten joukko. Oi, kuinka halajankaan julistaa maailman jokaiseen kolkkaan ja viedä sen jokaiseen kaupunkiin iloviestiä tästä ilmoituksesta – ilmoituksesta, johon Siinain sydän on viehtynyt ja jonka nimeen palava pensas julistaa: 'Jumalalle, herrain Herralle, kuuluvat maan ja taivaan valtakunnat.' Tämä on totisesti päivä, jona niin maa kuin meri riemuitsevat tästä julistuksesta, päivä, jota varten on talletettu se, minkä Jumala kuolevaisen mielen ja ymmärryksen ylittävässä armossansa on määrännyt ilmoitettavaksi. Pian Jumala on ohjaava arkkinsa päällesi ja ilmaiseva Bahán kansan, joka on nimien kirjassa mainittu.”

Pyhitetty olkoon koko ihmiskunnan Herra, jonka nimeä mainittaessa maan kaikki atomit ovat käyneet väräjämään ja ylevyyden kieli heltynyt ilmaisemaan sen, mikä on ollut Hänen viisautensa verhoamana ja Hänen valtansa aarreaitan kätköissä. Nimensä, mahtavan, sivu 33 kaikkivaltiaan, kaikkein korkeimman voimalla Hän totisesti vallitsee kaikkea, mikä on taivaissa ja maan päällä.