Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista

106: Kaikkitietävän lääkärin sormi on ihmiskunnan…

Lähdetiedostona käytetty: Poimintoja Bahá'u'lláhin kirjoituksista, 1987

Nimien kirjoitusasu on muutettu vastaamaan Kitáb-i-Íqánia (2010) ja joitakin kirjoitusvirheitä on korjattu.

Sisällys

106: Kaikkitietävän lääkärin sormi on ihmiskunnan…

Kaikkitietävän lääkärin sormi on ihmiskunnan valtimolla. Hän toteaa sairauden ja määrää erehtymättömässä viisaudessansa parannuksen. Joka aikakaudella on oma ongelmansa ja jokaisella sielulla erityinen pyrkimyksensä. Maailman tämän päivän vaivoihinsa tarvitsema parannus ei mitenkään voi olla sama, jota jokin myöhäisempi aikakausi kenties tarvitsee. Osoittakaa herpaantumatonta kiinnostusta oman aikanne ongelmiin ja keskittykää sivu 232 neuvottelemaan sen välttämättömistä tarpeista ja vaatimuksista.

Voimme helposti huomata, miten koko ihmissuku on suurten ja arvaamattomien ahdistusten saartamana. Näemme sen riutuvan sairasvuoteellansa, tuskissansa ja toivotonna. Ne, jotka ovat omahyväisyytensä huumassa, ovat tunkeutuneet ihmiskunnan ja erehtymättömän jumalallisen lääkärin välille. Katsokaa, miten he ovat juoniensa verkkoon kietoneet kaikki ihmiset, itsensä mukaan lukien. He eivät löydä sairauden syytä eivätkä tiedä siihen parannusta. He ovat luulleet suoraa vääräksi ja kuvitelleet ystäväänsä viholliseksi.

Kallistakaa korvanne tämän vangin suloiselle sävelmälle. Nouskaa ja korottakaa äänenne, jotta ne, jotka ovat sikeässä unessa, saataisiin havahtumaan. Sano: Oi te, jotka olette kuin kuolleet! Jumalallisen anteliaisuuden käsi tarjoaa teille elämän vettä. Kiirehtäkää juomaan kylläksenne. Ken tänä päivänä uudesti syntyy, ei ole milloinkaan kuoleva; ken kuolleena pysyy, ei ole milloinkaan elävä.