281-290

281Ajattele, että jopa se vuosi, jona tuo Valon Ydinolemus pitää ilmaistaman, on perimätiedoissa nimenomaisesti mainittu, ja siltikään he eivät siitä piittaa eivätkä hetkeksikään lakkaa tavoittelemasta omia itsekkäitä pyyteitään. Perimätiedon mukaan Mufaddal kysyi Sádiqilta: ”Entä Hänen ilmaisemisensa merkki, oi mestarini?” Hän vastasi: ”Vuonna kuusikymmentä Hänen asiansa ilmaistaan ja Hänen nimensä julistetaan.”

282Miten outoa! Näistä selvistä ja ilmeisistä viittauksista huolimatta ihmiset ovat karttaneet totuutta. Esimerkiksi tuolle jumalalliselle hyveen Olemukselle aiheutetut surut, vankeus ja koettelemukset on mainittu aiemmissa perimätiedoissa. ”Bihárissa” on kirjoitettu: ”Meidän Qá’imissamme on oleva neljä tunnusmerkkiä neljän profeetan mukaan: Mooseksen, sivu 225 Jeesuksen, Joosefin ja Muhammadin. Mooseksen merkki on pelko ja odotus, Jeesuksen se, mitä Hänestä puhuttiin, Joosefin vankeus ja salailu, Muhammadin Qur’ánin veroisen kirjan ilmoittaminen.” Huolimatta tällaisesta vakuuttavasta perimätiedosta, joka on noin kiistattomalla kielellä ennakoinut nykypäivän tapahtumat, ei ole ollut ketään, joka olisi ottanut sen ennustuksesta vaarin, ja luulenpa, että kukaan ei vastakaan ole siitä vaarin ottava, paitsi se, jonka Herrasi tahtoo. ”Totisesti Jumala saa kenet Hän haluaa kuulemaan, mutta Me emme saa haudoissaan makaavia kuulemaan.”

283Sinulle on selvää, että taivaan linnut ja ikuisuuden kyyhkyt puhuvat kahdenlaista kieltä. Toinen, ulkonainen kieli, on vailla viittauksia; se on salaamatonta ja verhoamatonta voidakseen olla opastavana lamppuna ja johdattavana valona, jonka avulla matkaajat voivat päästä pyhyyden korkeuksiin ja etsijät edetä ikuisen yhdessäolon valtakuntaan. Näitä ovat jo mainitut verhoamattomat perimätiedot ja selkeät säkeet. Toinen kieli on verhottua ja salattua, jotta kaikki, mikä on pahansuopaisten sydämen kätköissä, tulisi julki ja heidän sisin olemuksensa paljastuisi. Näin on Sádiq, Muhammadin poika, sanonut: ”Jumala on totisesti koetteleva ja seulova heidät.” Tämä on jumalallinen mittapuu, tämä on Jumalan koetinkivi, jolla Hän koettelee palvelijansa. Kukaan ei käsitä näiden sanojen merkitystä, paitsi ne, joiden sydän on vakuuttunut, joiden sielu on saavuttanut Jumalan suosion ja sivu 226 joiden mieli on irrottautunut kaikesta paitsi Hänestä. Tällaisten sanojen kirjaimellinen merkitys – se, mitä ihmiset niillä yleensä ymmärtävät – ei vastaa sitä, mitä niillä tässä tarkoitetaan. Niinpä on kirjoitettu: ”Kaikella tiedolla on seitsemänkymmentä merkitystä, joista vain yhden ihmiset tuntevat. Mutta kun Qá’im tulee, Hän ilmaisee ihmisille kaiken puuttuvan.” Hän sanoo myös: ”Me lausumme yhden sanan ja tarkoitamme sillä seitsemääkymmentäyhtä merkitystä; jokaisen näistä merkityksistä Me pystymme selittämään.”

284Nämä asiat Me mainitsemme vain siksi, että ihmiset eivät olisi tyrmistyneitä joidenkin vielä kirjaimellisesti toteutumattomien perimätietojen ja lausumien takia vaan pitäisivät syynä hämmennykseensä omaa ymmärtämättömyyttään eivätkä perimätiedoissa annettujen lupausten täyttymättömyyttä, sillä tämä kansa ei tunne uskon imámien tarkoittamaa merkitystä, kuten perimätiedotkin todistavat. Tämän vuoksi ihmisten ei pidä antaa tuollaisten lausumien riistää itseltään jumalallisia antimia, vaan tulee heidän pikemminkin etsiä valaistusta niiltä, jotka ovat niiden tunnustettuja tulkitsijoita, jotta kätketyt salaisuudet voidaan heille selvittää ja paljastaa.

285Me emme kuitenkaan näe maan ihmisten joukossa ainuttakaan, joka vilpittömästi totuutta janoten etsisi jumalallisten ilmaisijoiden ohjausta uskonsa vaikeaselkoisiin ongelmiin. Kaikki ovat unhotuksen maan asukkaita ja kaikki ovat jumalattomuuden ja kapinallisuuden kansan seuraajia. Jumala totisesti tekee sivu 227 heille sen, minkä he itse tekevät, ja unohtaa heidät, kuten he ovat Hänen läsnäolonsa Hänen päivänään unohtaneet. Tämä on Hänen tuomionsa niille, jotka ovat Hänet kieltäneet, samoin kuin niille, jotka ovat Hänen merkkinsä hyljänneet.

286Päätämme todistelumme Hänen sanoihinsa – ylistetty on Hän: ”Siihen, joka luopuu Armahtavaisen muistelosta, Me kytkemme saatanan, ja tämä on oleva hänen erottamaton kumppaninsa.”186 ”Ja sitä, joka kääntyy pois Minun muistelostani, odottaa totisesti kurja elämä.”187

287Näin on aiemmin ilmoitettu, jospa sen vain käsittäisitte.

288Ilmoittanut ”Bá’” ja ”Há’”.188

289Rauha hänelle, joka kuuntelee Sadratu’l-Muntahásta kutsuvan Salaperäisen Linnun sävelmää!

290Ylistetty olkoon Herramme, Korkein!

186 Qur’án 43:36.

187 Qur’án 20:124.

188 Kirjaimet B ja H tarkoittavat Bahá.