‘Abdu'l-Bahán puheita Pariisissa

Totuuden valo loistaa nyt itään ja länteen

Lähdetiedostona käytetty: ‘Abdu'l-Bahán puheita Pariisissa, 1984

Sisällys

Totuuden valo loistaa nyt itään ja länteen

sivu 29

Maanantaina, lokakuun 23. päivänä 1911

Kun ihminen on jostakin paikasta löytänyt elämäniloa, hän palaa samalle paikalle löytääkseen lisää iloa. Kun ihminen on löytänyt kultaa kaivoksesta, hän palaa uudelleen tuolle kaivokselle kaivaakseen lisää kultaa.

Tämä on osoitus siitä sisäisestä pakotteesta ja luonnollisesta vaistosta, jonka Jumala on ihmiselle antanut, ja siitä elinvoimasta, joka on synnynnäinen hänessä.

Länsi on aina saanut henkistä valaistusta idästä. Valtakunnan laulu kuullaan ensin idässä, mutta lännessä ääni soi täyteläisempänä kuunteleville korville.

Herra Kristus nousi kirkkaan tähden tavoin idän taivaalle, mutta Hänen opetuksensa valo loisti täydellisempänä lännessä, missä Hänen vaikutuksensa on juurtunut lujemmin ja Hänen asiansa levinnyt laajemmalle kuin Hänen syntymämaassaan.

Kristuksen laulun ääni on kaikunut läntisen maailman kaikissa maissa ja tunkeutunut ihmisten sydämiin.

Lännen ihmiset ovat horjumattomia, ja perusta, sivu 30 jolle he rakentavat, on kalliota. He ovat järkkymättömiä eivätkä unohda helposti.

Länsi on kuin luja, voimakas kasvi. Kun sade lempeänä lankeaa antaakseen sille ravintoa ja kun aurinko paistaa sille, se kukkii määräaikana ja tuottaa hyvän hedelmän. On kauan siitä, kun Kristuksen heijastama Totuuden aurinko valoi hohdettaan länteen, sillä ihmisen syntisyys ja unohtavaisuus ovat peittäneet Jumalan kasvot. Mutta nyt, ylistys olkoon Jumalalle, Pyhä Henki puhuu jälleen maailmalle! Rakkauden, viisauden ja voiman tähtisikermä loistaa taas jumalalliselta taivaanrannalta antaakseen iloa kaikille, jotka kääntävät kasvonsa Jumalan Valon puoleen. Bahá'u'lláh on repinyt ennakkoluulon ja taikauskon verhon, joka tukahdutti ihmisten sieluja. Rukoilkaamme Jumalaa, että Pyhän Hengen henkäys jälleen antaisi toivoa ja virkistystä ihmisille herättäen heissä halun tehdä Jumalan mukaan. Saakoon jokaisen ihmisen sydän ja sielu uutta elämänvoimaa! Silloin he kaikki uudesti syntyneinä riemuitsevat.

Silloin ihmiskunta saa pukeutua uuteen vaatteeseen Jumalan rakkauden loisteessa, ja silloin on oleva uuden luomakunnan aamunkoitto. Silloin on Kaikkein Armollisimman Armo sadekuuron kaltaisena lankeava koko ihmiskunnalle, ja kaikki tulevat heräämään uuteen eloon.

Minun harras toivoni on, että te kaikki ponnistelette ja teette työtä tämän loistavan päämäärän saavuttamiseksi, että te olette uskollisia ja rakastavia työntekijöitä rakennettaessa uutta henkistä sivistystä, Jumalan valittuja, jotka auliisti ja iloisesti totellen panevat täytäntöön Hänen kaikkein korkeinta suunnitelmaansa. sivu 31 Menestys on totisesti lähellä, sillä Jumaluuden Lippu on kohotettu korkealle ja Jumalan vanhurskauden aurinko ilmestyy taivaanrannalle kaikkien ihmisten nähtäväksi.