Sisällys

Sodan säälittävät syyt ja jokaisen velvollisuus ponnistella rauhan hyväksi

Lokakuun 21. päivänä 1911

'Abdu'l-Bahá sanoi:

Toivon, että olette kaikki onnellisia ja voitte hyvin. Minä en ole onnellinen vaan hyvin surullinen. Uutiset Bengasin taistelusta tekevät sydämeni murheelliseksi. Ihmettelen sitä raakuutta, mitä vieläkin on maailmassa ihmisten keskuudessa. Kuinka on mahdollista, että ihmiset taistelevat aamusta iltaan, tappavat toinen toisiaan ja vuodattavat lähimmäistensä verta? Entä mikä on heidän tavoitteensa? Saada haltuunsa palanen maata. Kun eläimet taistelevat, niilläkin on välitön ja paljon järjellisempi syy hyökkäyksiinsä. Kuinka kauheaa onkaan, että ihmiset, jotka ovat korkeampaa luomakuntaa, alentuvat tappamaan ja aiheuttamaan kurjuutta lähimmäisilleen vain omistaakseen palan maata.

Luoduista korkein taistelemassa voittaakseen omakseen aineista halvinta: maata! Maa ei kuulu yhdelle kansalle vaan kaikille ihmisille. Tämä maa ei ole ihmisen koti vaan hänen hautansa. Haudoistaan nämä ihmiset taistelevat. Tässä maailmassa ei ole mitään niin kammottavaa kuin hauta, lahoavien ihmisruumiiden asumus.

sivu 24

Olkoon valloittaja kuinka suuri tahansa, saattakoon hän orjuuteen kuinka monta maata tahansa, sittenkään hän ei pysty pitämään omanaan kuin yhden vähäisen osan näistä tuhotuista maista -- hautansa. Jos tarvitaan lisää maata kansan olojen parantamiseen ja sivistyksen levittämiseen (raakojen tapojen korvaamiseen oikeudenmukaisilla laeilla), olisi varmasti mahdollista rauhanomaisin keinoin laajentaa aluetta tarvittavassa määrin.

Mutta sota on tehty ihmisten kunnianhimon tyydyttämiseksi. Joidenkin harvojen maallisen hyödyn tähden kauhea kurjuus kohtaa lukemattomia koteja ja särkee satojen miesten ja naisten sydämet.

Kuinka monet lesket surevat miehiään, kuinka monia kertomuksia raa'asta julmuudesta kuulemme! Kuinka monet orvoiksi jääneet lapset itkevät kaatuneita isiään, kuinka monet naiset surevat surmattuja poikiaan!

Mikään ei ole niin sydäntäsärkevää ja niin hirvittävää kuin ihmisen raakuuden purkautuminen.

Velvoitan teitä jokaista keskittämään sydämenne ajatukset rakkauteen ja sopusointuun. Kun ajatus sodasta syttyy, vastustakaa sitä voimakkaammalla ajatuksella rauhasta. Vihamielinen ajatus on tuhottava vahvemmalla ajatuksella rakkaudesta. Ajatukset sodasta aiheuttavat kaiken harmonian, hyvinvoinnin, rauhallisuuden ja tyytyväisyyden tuhoutumisen.

Ajatukset rakkaudesta rakentavat veljeyttä, rauhaa, ystävyyttä ja onnellisuutta.

Kun maailman sotilaat paljastavat miekkansa tappaakseen, Jumalan sotilaat tarttuvat toisiaan kädestä. Siten saattaa ihmisen raakuus täysin kadota, sillä sivu 25 Jumalan armo tekee työtään sydämeltään puhtaiden ja sielultaan vilpittömien välityksellä. Älkää pitäkö maailman rauhaa ihanteena, joka on mahdoton saavuttaa.

Mikään ei ole mahdotonta Jumalan hyvyydelle.

Jos kaikesta sydämestänne toivotte ystävyyttä maailman jokaisen rodun kanssa, ajatuksenne − henkinen ja myönteinen − leviää. Siitä tulee toistenkin toivomus, joka vahvistumistaan vahvistuu, kunnes se saavuttaa kaikkien ihmisten mielen.

Älkää vaipuko epätoivoon. Työskennelkää vakaasti. Vilpittömyys ja rakkaus voittavat vihan. Miten paljon näennäisesti mahdotonta onkaan näinä aikoina tapahtuva. Kiinnittäkää kasvonne järkkymättömästi Maailman Valoa kohti. Osoittakaa rakkautta kaikille. ”Rakkaus on Pyhän Hengen henkäys ihmissydämessä.” Rohkaiskaa mielenne. Jumala ei koskaan hylkää lapsiaan, jotka ponnistelevat, tekevät työtä ja rukoilevat. Täyttäköön sydämenne voimakas toivo siltä, että rauha ja sopusointu valtaavat tämän sotivan maailman. Silloin menestys kruunaa yrityksenne, ja yleismaailmallisen veljeyden mukana tulee Jumalan valtakunta tuoden rauhan ja hyväntahtoisuuden.

Tässä huoneessa on tänä päivänä monen rodun edustajia, on ranskalaisia, amerikkalaisia, englantilaisia, saksalaisia, italialaisia, veljiä ja sisaria, jotka kohtaavat ystävyydessä ja sopusoinnussa. Antakoon tämä kokous aavistuksen siitä, mitä tässä maailmassa todella tapahtuu, kun kaikki Jumalan lapset ymmärtävät, että he ovat saman puun lehtiä, saman puutarhan kukkia, saman meren pisaroita, saman Isän poikia ja tyttäriä -- Isän, jonka nimi on rakkaus.