‘Abdu'l-Bahán puheita Pariisissa

Seitsemäs periaate: Ihmisten yhdenvertaisuus

Lähdetiedostona käytetty: ‘Abdu'l-Bahán puheita Pariisissa, 1984

Sisällys

Seitsemäs periaate: Ihmisten yhdenvertaisuus

sivu 174

”Jumalan lait eivät ole tahdon tai vallan tai halun mielivaltaisesti sanelemia, vaan totuuteen, järkeen ja oikeudenmukaisuuteen perustuvia päätöksiä.”

Kaikki ihmiset ovat lain edessä yhdenvertaisia, ja lain täytyy ehdottomasti vallita.

Rangaistuksen tarkoitus ei ole kosto vaan rikoksen estäminen.

Kuninkaiden täytyy hallita viisaasti ja oikeudenmukaisesti. Prinssillä, päärillä ja talonpojalla on samat oikeudet oikeudenmukaiseen kohteluun. Yksilöitä ei saa suosia. Tuomari ei saa tuomita henkilöä hänen asemansa mukaan, vaan hänen täytyy noudattaa lakia ehdottoman puolueettomasti jokaisessa tapauksessa, joka annetaan hänen tutkittavakseen.

Jos joku tekee rikoksen sinua vastaan, sinulla ei ole oikeutta antaa hänelle anteeksi, vaan lain täytyy rangaista häntä estääkseen toisia toistamasta tuota samaa rikosta. Sillä yksilön kärsimys on merkityksetöntä kansakunnan yhteisen hyvinvoinnin rinnalla.

Sitten, kun täydellinen oikeudenmukaisuus vallitsee jokaisessa idän ja lännen maassa, maailmasta tulee kauneuden tyyssija. Jokaisen Jumalan palvelijan ihmisarvo ja yhdenvertaisuus tunnustetaan, sivu 175 ihmisrodun ykseyden ja ihmisen todellisen veljeyden ihanne toteutetaan, ja Totuuden auringon loistava valo valaisee kaikkien ihmisten sieluja.