‘Abdu'l-Bahán puheita Pariisissa

Pilvet, jotka kätkevät Totuuden auringon

Lähdetiedostona käytetty: ‘Abdu'l-Bahán puheita Pariisissa, 1984

Sisällys

Pilvet, jotka kätkevät Totuuden auringon

Avenue de Camoens 4

Perjantaiaamuna, lokakuun 27. päivänä 1911

Päivä on kaunis, ilma on puhdas, aurinko paistaa eikä sumu eivätkä pilvet himmennä sen loistoa.

Nämä kirkkaat säteet tunkeutuvat kaupungin kaikkiin osiin − samoin valaiskoon Totuuden aurinko ihmisten mielet.

Kristus sanoi: ”He näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä” Bahá'u'lláh sanoi: ”Kun Kristus tuli ensi kerran, hän tuli pilvien päällä” Kristus sanoi, että hän oli tullut taivaasta, että hän oli tullut Jumalasta, vaikka hän syntyi Mariasta, äidistään. Mutta on selvää, että julistaessaan tulleensa taivaasta Kristus ei tarkoittanut tätä sinistä taivaanlakea, vaan puhui Jumalan valtakunnan taivaasta ja laskeutui tästä taivaasta pilvien päällä. Samoin kuin pilvet peittävät auringon paisteen, samoin ihmismaailman pilvet kätkevät ihmissilmältä Kristuksen jumaluuden kirkkauden.

Ihmiset sanoivat: ”Hän on Nasaretista, syntynyt sivu 43 Mariasta. Me tunnemme hänet ja me tunnemme hänen veljensä. Mitä hän oikein tarkoittaa? Mitä hän sanoo? Ettäkö hän tuli Jumalasta?”

Kristuksen ruumis syntyi nasaretilaisesta Mariasta, mutta henki oli Jumalasta. Hänen ruumiilliset kykynsä olivat rajoitetut, mutta hänen henkensä voima oli valtava, rajaton, mittaamaton.

Ihmiset kysyivät: ”Miksi hän sanoo, että hän on Jumalasta?” Jos he olisivat ymmärtäneet Kristuksen todellisuuden, he olisivat tienneet, että hänen ruumiinsa oli se pilvi, joka kätki Hänen jumaluutensa. Maailma näki vain Hänen ihmismuotonsa, ja sen tähden ihmetteli, miten Hän olisi voinut 'tulla alas taivaasta'.

Bahá'u'lláh sanoi: ”Samoin kuin pilvet kätkevät katseiltamme auringon ja taivaan, samoin Kristuksen ihmisyys kätki ihmisiltä Hänen todellisen jumalallisen luonteensa.”

Toivon, että te käännytte avoimin silmin Totuuden auringon puoleen katselematta maallisia asioita, niin että sydämenne ei kiintyisi tämän maailman arvottomiin ja katoaviin nautintoihin. Antakaa tuon Auringon suoda teille voimaansa; silloin eivät ennakkoluulojen pilvet peitä silmiltänne Hänen valoaan. Silloin on Aurinko teille pilvetön.

Hengittäkää puhtauden ilmaa. Pääsköön jokainen teistä osalliseksi Taivaan valtakunnan jumalallisista armolahjoista. Älköön maailma olko teille este, joka kätkee totuuden silmiltänne, kuten Kristuksen ihmisruumis kätki Hänen jumaluutensa Hänen aikansa ihmisiltä. Suotakoon teille Pyhän Hengen selvänäköisyys, niin että sydämenne kirkastuvat ja te voitte tuntea Totuuden auringon loistavan kaikkien aineellisuuden sivu 44 pilvien läpi ja Hänen kirkkautensa täyttävän maailmankaikkeuden.

Älkää antako ruumiillisuuden himmentää hengen taivaallista valoa, niin että saatte Jumalan armosta astua Jumalan lasten kanssa Hänen ikuiseen valtakuntaansa.

Tätä minä rukoilen teidän kaikkien puolesta.