‘Abdu'l-Bahán puheita Pariisissa

Jumalan lahjat ihmiselle

Lähdetiedostona käytetty: ‘Abdu'l-Bahán puheita Pariisissa, 1984

Sisällys

Jumalan lahjat ihmiselle

sivu 50

Avenue de Camoens 4

Lokakuun 27. päivänä 1911

Jumala yksin määrää kaikesta ja on kaikkivoipa. Minkä vuoksi Hän sitten lähettää palvelijoilleen koettelemuksia?

Ihmisen koettelemukset ovat kahdenlaisia:

  1. Seurauksia hänen omista teoistaan. Jos ihminen syö liikaa, hän pilaa ruoansulatuksensa, jos hän nauttii myrkkyä, hän sairastuu tai kuolee. Jos ihminen pelaa uhkapeliä, hän menettää rahansa, jos hän juo liikaa, hän menettää tasapainonsa. Kaikki nämä kärsimykset ihminen aiheuttaa itse. Sen vuoksi on selvää, että jotkut surut ovat seurausta omista teoistamme.
  2. On toisiakin kärsimyksiä, jotka kohtaavat Jumalan uskollisia. Ajatelkaa niitä suuria kärsimyksiä, joita Kristus ja Hänen apostolinsa kestivät.

Ne, jotka kärsivät eniten, saavuttavat suurimman täydellisyyden.

Niiden, jotka vakuuttavat tahtovansa kärsiä suuresti Kristuksen tähden, täytyy todistaa vilpittömyytensä. Ne, jotka ilmaisevat haluavansa tehdä suuria uhrauksia, voivat todistaa sanojensa totuuden vain sivu 51 teoillaan. Job todisti vilpittömyyttään rakkaudessaan Jumalaa kohtaan olemalla uskollinen suuressa koettelemuksessaan samoin kuin menestyksen aikana. Eivätkö Kristuksen apostolit, jotka kestivät lujina koettelemuksensa ja kärsimyksensä, todistaneet uskollisuuttaan? Eikö heidän kestävyytensä ollut paras todiste?

Nämä surut ovat nyt päättyneet.

Kaifas vietti huoletonta ja onnellista elämää kun taas Pietarin elämä oli täynnä surua ja koettelemusta; kumpaa näistä kahdesta on enemmän kadehtiminen? Varmastikin me valitsisimme Pietarin nykyisen aseman, sillä hän on saanut iankaikkisen elämän kun taas Kaifas on saanut ikuisen häpeän. Pietarin vastoinkäymiset koettelivat hänen vilpittömyyttään. Koettelemukset ovat Jumalan lahjoja, joista meidän tulisi Häntä kiittää. Suru ja murhe eivät kohtaa meitä sattumalta; Jumalallinen Armo lähettää ne meille tekemään meistä täydellisempiä.

Ollessaan onnellinen ihminen saattaa unohtaa Jumalansa, mutta kun murhe tulee ja surut valtaavat hänet, hän muistaa Isänsä, joka on taivaassa ja joka pystyy vapauttamaan hänet hänen alennuksestaan.

Ihmiset, jotka eivät kärsi, eivät saavuta minkäänlaista täydellisyyttä. Sellainen kasvi, jota puutarhurit eniten karsivat, kantaa kesän tullen kauneimmat kukat ja runsaimmat hedelmät.

Maamies kyntää maan aurallaan, ja tuosta maasta nousee täyteläinen ja runsas sato. Mitä enemmän ihmistä kuritetaan, sitä suurempi on hänen osoittamiensa henkisten hyveiden sato. Sotilaasta ei tule hyvää kenraalia, ennen kuin hän on ollut rintamalla sivu 52 tuimimmassa taistelussa ja saanut syvimmät haavat.

Jumalan profeettojen rukouksena on aina ollut ja yhä on: Oi Jumala, haluan antaa henkeni Sinun polullasi! Tahdon vuodattaa vereni Sinun vuoksesi antaa suurimman uhrin.