‘Abdu'l-Bahán puheita Pariisissa

Idän ja lännen kansojen yhdistymisen tarpeellisuus

Lähdetiedostona käytetty: ‘Abdu'l-Bahán puheita Pariisissa, 1984

Sisällys

Idän ja lännen kansojen yhdistymisen tarpeellisuus

sivu 15

Perjantaina, lokakuun 20. päivänä 1911

'Abdu'l-Bahá sanoi:

Ennen, aivan kuten nykyään, henkisen totuuden aurinko on aina loistanut idän taivaalta.

Aabraham ilmestyi idässä. Idässä nousi Mooses johtamaan ja opettamaan ihmisiä. Itäisellä taivaanrannalla nousi Herra Kristus. Muhammed lähetettiin idän kansalle. Báb nousi itäisessä Persian maassa. Bahá'u'lláh eli ja opetti idässä. Kaikki suuret henkiset opettajat ovat nousseet idän maailmassa. Mutta vaikka Kristuksen aurinko kohosi idässä, sen kirkkaus valaisi länttä. Siellä sen kirkkauden säteily nähtiin selvemmin. Hänen opetuksensa jumalallinen valo loisti suuremmalla voimalla läntisessä maailmassa, missä se on edennyt nopeammin kuin syntymämaassaan.

Tällä hetkellä itä tarvitsee aineellista edistystä ja länsi henkistä ihannetta. Lännen olisi hyvä etsiä valaistusta idästä ja antaa idälle tieteellinen tietonsa. Tämä lahjojen vaihtaminen on välttämätöntä.

Idän ja lännen täytyy yhdistyä ja antaa toisilleen sitä, mitä puuttuu. Tästä yhdistymisestä kohoaa sivu 16 todellinen sivistys, jossa henkeä ilmennetään ja toteutetaan aineessa.

Kansojen näin saadessa lahjoja toisiltaan vallitsee niiden välillä mitä suurin sopusointu, kaikki ihmiset yhdistyvät, saavutetaan suuren täydellisyyden tila, luodaan yhteinen perusta, ja niin tästä maailmasta tulee kirkas kuvastin, jossa Jumalan ominaisuudet heijastuvat.

Meidän kaikkien, idän ja lännen kansojen yhdessä, täytyy yötä päivää pyrkiä täysin sydämin ja sieluin saavuttamaan tämä korkea ihanne: lujittamaan ykseys maan kaikkien kansojen kesken. Silloin jokainen sydän uudistuu, kaikkien silmät avautuvat, meille annetaan ihmeellinen voima, ja ihmiskunnan onni tulee turvatuksi.

Meidän täytyy rukoilla, että Persia pystyy Jumalan anteliaisuuden avulla vastaanottamaan lännen aineellisen ja älyllisen sivistyksen ja Jumalan armosta omasta puolestaan antamaan henkisen valonsa. Idän ja lännen yhdistyneet kansat onnistuvat antaumuksellisella tarmokkaalla työllään saavuttamaan tämän päämäärän, sillä Pyhän Hengen voima on auttava heitä.

Teidän olisi tutkittava huolellisesti Bahá'u'lláhin opetusten periaatteita kutakin erikseen, kunnes sekä mielenne että sydämenne ne ymmärtävät ja käsittävät. Silloin teistä tulee valon vakaita seuraajia, todella henkisiä, Jumalan taivaallisia sotureita, jotka pystyvät sekä hankkimaan että levittämään todellista sivistystä Persiassa, Euroopassa ja kaikkialla maailmassa.

Tämä on se paratiisi, joka on tuleva maan päälle, kun koko ihmiskunta on kokoontunut ykseyden katoksen suojaan Kunnian valtakunnassa.