‘Abdu'l-Bahán puheita Pariisissa

Henkiset kokoukset Pariisissa

Lähdetiedostona käytetty: ‘Abdu'l-Bahán puheita Pariisissa, 1984

Sisällys

Henkiset kokoukset Pariisissa

sivu 73

Marraskuun 4. päivänä 1911

Nykyään saa kaikkialla Euroopassa kuulla kokouksista ja neuvostoista, ja kaikenlaisia yhdistyksiä muodostetaan. On yhdistyksiä, joita kiinnostavat kauppa, tiede ja politiikka, ja on monia muita. Kaikki nämä ovat aineellisia tarkoitusperiä varten, aineellisen maailman edistyksen ja kehityksen ollessa niiden tavoitteena. Mutta harvoin niitä koskettaa henkisen maailman tuulahdus. Ne näyttävät olevan tietämättömiä jumalallisesta äänestä, välinpitämättömiä Jumalaa koskevissa asioissa. Mutta tämä kokous Pariisissa on todella henkinen kokous. Jumalallinen henkäys puhaltaa keskuudessanne, Valtakunnan valo loistaa kaikissa sydämissä. Jumalan taivaallinen rakkaus on voimana keskuudessanne, ja janoisin sieluin te otatte vastan ilosanoman suuresta riemusta.

Yksimielisinä te kaikki olette kokoontuneet tänne, sydän sydäntä lähellä, sielut tulvillaan jumalallista rakkautta, tehden työtä maailman yhdistymisen hyväksi ja sitä kaivaten.

Totisesti tämä joukko on henkinen! Se on kuin kaunis tuoksuva puutarha! Taivaallinen aurinko vuodattaa siihen kultaisia säteitään ja sen lämpö tunkeutuu sivu 74 jokaiseen odottavaan sydämeen sitä ilahduttaen. Kristuksen rakkaus, joka ylittää kaiken tiedon, on keskuudessanne, Pyhä Henki on teidän apunanne.

Päivä päivältä tämä joukko kasvaa ja tulee voimallisemmaksi, kunnes sen henki vähitellen valtaa koko maailman.

Pyrkikää koko sydämestänne olemaan Jumalan armon alttiita kanavia. Sillä minä sanon teille, että Hän on valinnut teidät olemaan rakkautensa sanansaattajina kaikkialla maailmassa, henkisten lahjojensa tuojina ihmisille, ykseyden ja sopusoinnun välittäjinä maailmassa. Kiittäkää kaikesta sydämestänne Jumalaa siitä, että sellainen etuoikeus on teille annettu. Sillä kokonainen elämä, joka on pyhitetty kiitokselle, ei ole liian pitkä Jumalan kiittämiseksi sellaisesta suosionosoituksesta.

Kohottakaa sydämenne nykyhetken yläpuolelle ja katsokaa luottavaisin silmin tulevaisuuteen. Tänään siemen on kylvetty, jyvä putoaa maahan. Mutta katso: päivä on tuleva, jolloin siitä nousee loistava puu, jonka oksat ovat täynnä hedelmiä. Riemuitkaa ja olkaa iloisia siitä, että tämä päivä on koittanut. Yrittäkää ymmärtää sen voima, sillä se on todella ihmeellinen. Jumala on kruunannut teidät kunnialla ja teidän sydämiinne Hän on laskenut loistavan tähden. Totisesti sen valo on kirkastava koko maailman!