‘Abdu'l-Bahán puheita Pariisissa

Esipuhe

Lähdetiedostona käytetty: ‘Abdu'l-Bahán puheita Pariisissa, 1984

Sisällys

Esipuhe

sivu 5Paljon on kirjoitettu 'Abdu'l-Bahán, 'Abbás Effendin Euroopan vierailusta. Ollessaan Pariisissa, Avenue de Camoens 4:ssä, hän piti joka aamu lyhyitä ”puheita” niille, jotka kerääntyivät sinne, innokkaina kuulemaan hänen opetustaan.

Nämä kuulijat olivat useiden kansallisuuksien ja ajatussuuntien edustajia, oppineita ja oppimattomia, erilaisten uskonnollisten lahkojen jäseniä, teosofeja ja agnostikkoja, materialisteja ja spiritualisteja, jne.

'Abdu'l-Bahá puhui persiaksi, mikä sitten käännettiin ranskaksi. Näistä puheista molemmat tyttäreni, ystäväni ja minä teimme muistiinpanoja.

Monet ystävät pyysivät meitä julkaisemaan nämä muistiinpanot englanniksi, mutta me epäröimme. Kun lopulta 'Abdu'l-Bahá itse pyysi meitä tekemään sen, me tietysti suostuimme -- vaikkakin meistä tuntui, että kynämme on ”liian heikko sellaista korkeaa sanomaa varten”.

Vaatimattomassa englanninkielisessä käännöksessämme olemme pyrkineet säilyttämään sen luonnollisen yksinkertaisuuden, jonka tulkki niin taitavasti toi esille ranskankielellä.

Sara Louisa Blomfield
Rose Ellinor Cecilia Blomfield
Mary Esther Blomfield
Beatrice Marion Platt
Mont Pélerin, Vevey - Tammikuussa 1912