‘Abdu'l-Bahán puheita Pariisissa

Aineellinen ja henkinen kehitys

Lähdetiedostona käytetty: ‘Abdu'l-Bahán puheita Pariisissa, 1984

Sisällys

Aineellinen ja henkinen kehitys

sivu 67

Marraskuun 2. päivänä 1911

'Abdu'l-Bahá sanoi:

Kuinka kaunis ilma onkaan tänään! Taivas on selkeä, aurinko paistaa, ja tämä saa ihmisen sydämen iloiseksi.

Tällainen kirkas ja kaunis ilma antaa ihmiselle uutta intoa ja voimaa, ja jos hän on ollut sairaana, hän tuntee taas sydämessään iloista toivoa terveyden palaamisesta. Kaikki nämä luonnon lahjat liittyvät ihmisen fyysiseen olemukseen, sillä ainoastaan hänen ruumiinsa voi vastaanottaa aineellisia hyvyyksiä.

Jos ihminen menestyy liikeyrityksissään, taiteessaan tai ammatissaan, hän pystyy lisäämään aineellista hyvinvointiaan ja suomaan ruumiilleen sitä joutilaisuutta ja mukavuutta, josta ruumis nauttii. Nykyään me näemme kaikkialla, miten ihminen ympäröi itsensä kaikenlaisilla uudenaikaisilla mukavuuksilla ja ylellisyyksillä eikä kiellä olemuksensa fyysiseltä eikä aineelliselta puolelta mitään. Mutta varokaa, ettette ruumiinne tarpeita liian vakavasti ajatellessanne unohda sielun tarpeita, sillä aineelliset edut eivät ylennä ihmisen henkeä. Täydellisyys maallisissa asioissa ilahduttaa ihmisen ruumista, sivu 68 mutta se ei millään tavoin kirkasta hänen sieluaan.

Voi olla niinkin, että ihminen, jolla on kaikki aineellinen hyvä ja jota modernin sivistyksen suoma suurin mahdollinen mukavuus ympäröi, jää vaille mitä tärkeintä Pyhän Hengen lahjaa.

Tietysti on hyvää ja ansiokasta kehittyä aineellisesti, mutta älkäämme niin tehdessämme lyökö laimin tärkeämpää henkistä kehitystä, älkäämme ummistako silmiämme jumalalliselle valolle, joka loistaa keskuudessamme.

Ainoastaan kehittymällä niin henkisesti kuin aineellisestikin voimme todenteolla edistyä ja tulla täydellisiksi olennoiksi. Kaikki suuret opettajat ovat ilmestyneet nimenomaisesti tuodakseen tätä henkistä elämää ja valoa maailmaan. He tulivat, jotta Totuuden aurinko voitaisiin ilmaista, jotta se voisi loistaa ihmisten sydämissä ja jotta ihmiset voisivat sen ihmeellisen voiman avulla saavuttaa iankaikkisen elämän.

Kun Herra Kristus saapui, Hän säteili kaikille ympärillään Pyhän Hengen valoa, ja Hänen opetuslapsistaan ja kaikista, jotka vastaanottivat Hänen valonsa, tuli kirkastettuja henkisiä olentoja.

Tätä valoa ilmaisemaan Bahá'u'lláh syntyi ja tuli maailmaan. Hän opetti ihmisille ikuista totuutta ja vuodatti jumalallisen valon säteitä kaikkialle maailmaan.

Katsokaa, kuinka ihminen hylkää tämän valon. Hän kulkee yhä pimeyden polkuaan, ja hajaannus ja riidat ja raivoisat sodat vallitsevat edelleenkin.

Hän käyttää aineellista edistystä tyydyttääkseen sodanhaluaan ja valmistaa tuhoisia aseita ja koneita hävittääkseen lähimmäisensä.

sivu 69

Mutta ponnistelkaamme mieluummin saavuttaaksemme henkistä edistystä, sillä tämä on ainoa tie todelliseen kehitykseen, joka tulee Jumalalta ja on ainoata jumalallista kehitystä.

Rukoilen teidän jokaisen puolesta, jotta saisitte Pyhän Hengen lahjoja. Silloin te tulette todellakin kirkastetuiksi ja kehitytte lakkaamatta eteenpäin ja ylöspäin kohti Jumalan valtakuntaa. Silloin ovat sydämenne valmiit ottamaan vastaan ilosanoman, silmänne avautuvat ja te näette Jumalan kunnian. Teidän korvanne avautuvat ja te kuulette Valtakunnan kutsun, ja kaunopuheisin kielin te kutsutte ihmisiä jumalallisen voiman ja Jumalan rakkauden ymmärtämiseen.