Suomen bahá'í-yhteisön kansalliset nettisivut.

Hartaustilaisuudet Lastentunnit
Opintopiirit Varhaisnuorten toiminta Miten meistä tuli bahá'íta?

Lastentunnit

Bahá'í-yhteisöt kaikkialla maailmassa järjestävät lasten kasvatusta, joka auttaa lapsia kehittämään omia aineellisia, älyllisiä ja henkisiä lahjojaan. Bahá'u'lláh kirjoittaa: "Pitäkää ihmistä kaivoksena, joka on täynnään verrattoman arvokkaita jalokiviä. Vain kasvatus voi saada sen paljastamaan aarteensa ja auttaa ihmiskuntaa niistä hyötymään.”

Fyysisen ja inhimillisen kasvatuksen avulla huolehditaan terveydestä ja sivistyksestä sekä yhteiskunnallisesta edistymisestä tieteiden, taiteiden ja kädentaitojen avulla. Kuitenkin kaiken kasvatuksen perusta on henkinen kasvatus, joka ohjaa ihmisen moraalista luonnetta ja käytöstä. Luotettavuus, rehellisyys, vuorovaikutustaidot, henkisyyden ymmärtäminen ja oikeudenmukaisuus ovat henkisiä ominaisuuksia, joiden kehittämiseen lastentunneilla keskitytään.

Kasvatusta ja koulutusta koskevaa ohjausta on runsaasti bahá'í-kirjoituksissa, esimerkiksi:

“Kuitenkin kaikki, mikä teissä on piilevänä olemassa, voi käydä ilmi vain oman tahdonvoimanne tuloksena.” Bahá'u'lláh
“Tieto on ihmisen elämälle kuin siivet ja kuin tikkaat hänen ylentymisekseen.” Bahá'u'lláh
“Moraalin ja hyvän käytöksen opettaminen on paljon tärkeämpää kuin kirjaviisaus. Puhdas, miellyttävä, hyväluontoinen ja -käytöksinen lapsi - vaikka hän olisi tietämätön –  on parempi kuin epäkohtelias, likainen, pahansisuinen lapsi, joka on syvällisesti perehtynyt kaikkiin tieteisiin ja taiteisiin.” 
‘Abdu'l-Bahá
“Jokainen lapsi sisältää mahdollisuuden olla maailman valo - ja samalla sen pimeys. Tämän vuoksi kasvatuskysymystä tulee pitää ensisijaisen tärkeänä.”
Abdu'l-Bahá

Jos haluat osallistua lastentunneille tai niiden järjestämiseen sekä muuta lisätietoa saa osoitteesta: info (a) bahai.fi.